Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Šťavnatý jesenný koláčik z mrkvy a ananásu

Vonku sa poriadne ochladilo, a preto ti prinášam aspoň malú sladkú spomienku za letom. 

Šťavnatý jesenný koláčik z mrkvy a ananásu
30. NOV 2015

Čo budeme potrebovať?

  • 120 g ananásu (čerstvého, alebo z konzervy)
  • 80 g mrkvy
  • 50 g vlašských orechov
  • 2 vajíčka
  • 80 g trstinového cukru (alebo iného sladidla)
  • 125 g múky (bezlepkovej, orechovej, špaldovej…)
  • 50 ml kokosového oleja
  • 40 g kokosu
  • 1 ČL prášku do pečiva (bez lepku a fosfátov)
  • 25 g škrobovej múčky 
  • štipku škorice
  • štipku soli
  • vanilkový lusk (alebo vanilkový cukor)

Postup: 

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Ananás nakrájame na malé kúsky, mrkvu očistíme a nastrúhame, orechy nasekáme.

Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky spolu so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. K žĺtkom pridáme cukor a vanilku. Vyšľaháme do hutnej peny. V miske zmiešame múku, škrobovú múčku, prášok do pečiva a škoricu. Postupne pridávame do žĺtkovej zmesi a na záver dosypeme strúhaný kokos. Zmes bude poriadne hutná, nezľaknite sa. Vareškou, alebo pokojne aj rukou, vmiešame ananás, orechy a mrkvu. Úplne na záver primiešame sneh z bielkov.

Pečieme pri teplote 180 stupňov v ľubovoľnej forme (ja som použila okrúhlu formu s priemerom 22,5 cm). Koláčik nevyrastie extrémne do výšky, preto si nemusíte s výškou formy robiť starosti (moja forma je vysoká 6,5 cm a bohato stačila).

Zdroj receptu: fitshaker

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Fantastický jablkový koláč s vôňou škoriceFantastický jablkový koláč s vôňou škorice

Keď sa povie jeseň, okrem farebného lístia si predstavím aj košík plný jabĺk. 

 

Fitnes bábovkaFitnes bábovka

Bábovka z ovsených vločiek. 

 

Celozrnné jablkové pité s mandľovým maslomCelozrnné jablkové pité s mandľovým maslom

Jablkové pité patrí medzi chutnú jesennú klasiku. 

 


Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Šťavnatý jesenný koláčik z mrkvy a ananásu

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.