Suroviny:
- 300 g pomletých ovsených vločiek
- 3 celé vajíčka
- 3 PL xylitolu, stévie, alebo medu
- 2 celé ošúpané jablká rozmixované na kašu
- 220 g bieleho jogurtu
- 3 PL kokosového oleja
- 1 ČL jedlej sódy
- 1 ČL mletej škorice
- malé kúsky sušeného ovocia a orechov
- 70 % čokoládu polámanú na kúsky
Postup:
Rúru zohrejeme na 150 stupňov Celzia. Ovsené vločky rozmixujeme na múku a zmiešame ich s ostatnými ingredienciami. Suché so suchými a mokré s mokrými, potom všetko zmiešame dokopy. Bábovkovú formu vymažeme maslom (môžme použiť aj inú formu). Formu naplníme a dáme do rúry na 50-55 minút. Pred vyklopením z formy necháme bábovku 5 minút vychladnúť. Potom môžeme ešte vo vodnom kúpeli roztopiť čokoládu, poliať ňou celú bábovku a nechať v chladničke stuhnúť.
Zdroj receptu: Viktor Vincze
Ľudia, ktorí písali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Bábovky sú vždy skvelé a v tejto verzii aj zdravé.
Kto povedal, že sa nedá upiecť bábovka bez múky? A teda aj bez lepku a ešte bez tuku. Toho zlého.
Zdravá domáca bábovka bez výčitiek
Milovníčky báboviek, dnes máte šťastný deň!