Suroviny:
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 40 g mletých mandlí alebo aj iných orechov (výborný je s lieskovými orieškami)
- 1 vajíčko
- 90 g oleja – alsan, maslo alebo kokosový olej
- 1 lyžica trstinového cukru
- štipka soli
Postup:
Najprv treba vypracovať cesto a nechať v chladničke aspoň hodinu. Cesto rozvaľkám na kruh cca 25 až 30 cm, potriem ho figovým džemom (najlepšie bez cukru) – okraje nechať voľné aspoň 3 cm. Na džem položím slivky poprášené korením do perníkov. Prehrniem cesto cez náplň, mierne pritlačím, aby sa záhyby zlepili. Okraje potieram cukrovou vodou a posypem troškou trstinového cukru. Pečiem asi 35 minút.
Zdroj: kolacebezprace.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Datlový cheesecake so škoricou
Lahodný raňajkový koláčik alebo aj dezert, ak chcete, má opäť zdravú príchuť.
Pudingové rezy preto, lebo tento koláč zvykneme robiť na veľký plech a krájame ho na kúsky.
Makové muffiny s mrkvou a malinami
Vláčne, mäkké a jemné ako pena napriek tomu, že obsahujú zeleninu.