Slivkovo-figová galetka s vlašskými orechmi
Pri príprave sa príliš nenarobíte, náplň môžete kombinovať podľa sezóny alebo stavu chladničky a samotný výsledok je viac ako úžasný
Ingrediencie:
- 2,5 hrnčeka hladkej špaldovej múky
- ½ hrnčeka vody
- 200 g masla
- 2 PL kokosového cukru
- štipka soli
Náplň:
- 800 g sliviek
- 100 g fíg
- 50 g vlašských orechov
- ½ hrnčeka medu
- 2 PL škorice
- 50 ml orechovice (nemusí byť)
- 1 vajce
Postup:
Z múky, vody, masla, cukru a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočinúť na polhodinku v chladničke. Slivky a figy nakrájame na polmesiačiky, orechy na menšie kúsky a zmiešame spolu s medom, škoricou a orechovicou. Keďže je cesto krehké, vyvaľkáme ho medzi dvomi potravinárskymi fóliami do tvaru kruhu. Potom ho preložíme na plech vystlaný papierom, naukladáme slivky a figy s tým, že necháme cca 5 cm voľný okraj. Okraje cesta nakoniec preložíme dovnútra koláča. Okraje potrieme žĺtkom a dáme zapiecť na 180 stupňov na cca 50 minút, pokým nie je koláč zlatistý.
Zdroj: foodbloger.com
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Úplne neodolateľná záležitosť, ktorú budete chcieť piecť stále dookola.
Pomôžu vám zahnať pochmúrnu náladu, ktorá je spojená s tmavými a chladnými jesennými večermi.
Po skonzumovaní tejto torty si oblížete všetky prsty.