3. NOV 2016

Raw karamelová torta

Po skonzumovaní tejto torty si oblížete všetky prsty. 

Korpus:

  • 1 hrnček vopred namočených mandlí
  • 1 hrnček strúhaného kokosu
  • 1 hrnček sušeného ovocia, tiež vopred namočeného – slivky a hrozienka
  • Slivková plnka:
  • väčší pohár čerstvých alebo mrazených sliviek
  • chia semienka –  asi 2 lyžice

Slivky som rozmixovala, pridala k nim chia a nechala, aby vznikol gél pripomínajúci džem. Chia môžete aj pridať, alebo ubrať podľa toho, ako sa vám to pozdáva. Nechcela som pridávať kokosový olej, tak som dala radšej viac chia, aby tá vrstva držala. Vrstvu môžete dať podľa chuti – vyššiu, alebo nižšiu. Slivky koláč veľmi osviežia.

Karamelová plnka:

  • 1/2 pohára tahini
  • 1/2 pohára agáve sirupu alebo javorového
  • 1/4 pohára kokosového oleja
  • trošku himalájskej soli
  • 1 vanilkový struk

Všetky suroviny som zmixovala a ochutnala, ak by sa vám zdala málo sladká, prislaďte si.

Poleva:

  • 3 polievkové lyžice karobu alebo kakaa
  • javorový sirup podľa chuti
  • 1 banán
  • 1/2 pohára kokosového oleja

Postup:

Suroviny na korpus som vymixovala na lepkavú hmotu a natlačila do formy cca 22 cm. Dala na chvíľu do chladničky.  Potom som navrstvila slivkovú plnku a dala aspoň na hodinu do chladničky, alebo na menej do mrazničky. Na túto plnku som naliala karamelovú plnku. Tiež som to dala do chladu, aby to stuhlo. Nakoniec išla “čokoládová” poleva. Ak nemusíte karob, môžete použiť kakao. 

Zdroj: zdravepecenie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Rýchly čučoriedkový koláčRýchly čučoriedkový koláč

Čučoriedky milujem na všetky spôsoby. Aj vy? 

 

 

Banánovo jogurtový koláč s čokoládouBanánovo-jogurtový koláč s čokoládou

Niekedy vzniknú zaujímavé recepty aj pri upratovaní chladničky. Tento koláč  je dôkaz.

 

 

Kváskový kysnutý koláčKváskový kysnutý koláč

Kváskové koláče sú nielen veľmi chutné, ale i zdravé. 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Raw karamelová torta

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1369
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.