Rumové perníky s marcipánom a škoricou
Čím som staršia, tým viac skúšam nové recepty a nezvyčajné kombinácie a snažím sa ich previesť do zdravšej podoby.
Ingrediencie na cesto:
- 400 g hladkej špaldovej múky
- 160 g hnedého nerafinovaného trstinového cukru
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 kypriaci prášok
- 1 ČL perníkového korenia
- 10 g kakaa
- 2 vajcia
- 120 g medu
- 2 ČL strúhanej kôry z bio citróna
- 60 g masla
Ingrediencie na náplň a polevu:
- 100 g marcipánu
- práškový cukor (môžete pomlieť kokosový cukor)
- rum
Postup:
Zo všetkých ingrediencií na cesto vypracujeme hladkú hmotu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a necháme cez noc v chladničke. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov Celzia. Hmotu vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme kolieska v priemere 3 cm. Na každé koliesko dáme kúsok marcipánu, zabalíme a vytvarujeme guľôčku. Guľôčky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme cca 13 až 15 minút. Ešte teplé ich namočíme do rumu a potom do práškového (kokosového) cukru a necháme vychladnúť.
Zdroj: foodbloger.com
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Jablkový chlieb sa v časti Európy pripravuje v adventnom čase.
Základom je buď teffová, alebo tapioková, alebo ciroková múka.
Kešu oriešky majú množstvo zdravotných výhod a použijete ich aj v tomto recepte.