Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami
Veľmi rýchly aj interaktívny recept na zdravú sladkosť. Čiže nezabudnite do prípravy zapojiť deti.
Potrebujeme:
- 150 g pšena (uvaríme domäkka)
- 0,5 l mandľového mlieka
- 70 g kustovnice čínskej v bio kvalite (namočiť do vlažnej vody na cca 2 hodiny)
- 100 g sušených vykôstkovaných datlí (namočíme na 2 hodiny do mandľového mlieka)
- 100 g strúhaného kokosu
- 80 g pistácií (nasekať nadrobno alebo vymixovať)
- 1 malá lyžička škorice (použila som cejlónsku)
- štipka mletej kurkumy
- papierové košíčky 30 ks
Postup:
Pšeno prelejeme 2-krát horúcou vodou. Necháme odkvapkať a varíme v mandľovom mlieku domäkka až kašovita za občasného premiešania. Necháme vychladnúť. V mixéri vymixujeme na kašu kustovnicu a datle. Dôkladne vmiešame do pšena tak, aby sa zafarbilo a spojili sa ingrediencie. Pridáme škoricu, kurkumu, 2 lyžice kokosu, lyžicu pistácií a miešame. Musí vzniknúť hustá lepivá hmota. V miske zo studenou vodou si namočíme občas prsty a vytvarujeme menšie guľky s priemerom cca 3,5 cm. Obalíme v pistáciách alebo v strúhanom kokose. Uložíme do košíčkov a dáme na 2 hodiny do chladničky. Udržujeme v chlade, skonzumujte ich do 48 hodín.
Zdroj: horecka.sk
Slivkovo-figová galetka s vlašskými orechmi
Pri príprave sa príliš nenarobíte, náplň môžete kombinovať podľa sezóny alebo stavu chladničky a samotný výsledok je viac ako úžasný
Úplne neodolateľná záležitosť, ktorú budete chcieť piecť stále dookola.
Pomôžu vám zahnať pochmúrnu náladu, ktorá je spojená s tmavými a chladnými jesennými večermi.