Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Veľmi rýchly aj interaktívny recept na zdravú sladkosť. Čiže nezabudnite do prípravy zapojiť deti. 

Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami bez pridaného cukru
18. NOV 2016

Potrebujeme:

  • 150 g pšena (uvaríme domäkka)
  • 0,5 l mandľového mlieka
  • 70 g kustovnice čínskej v bio kvalite (namočiť do vlažnej vody na cca 2 hodiny)
  • 100 g sušených vykôstkovaných datlí  (namočíme na 2 hodiny do mandľového mlieka)
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 80 g pistácií (nasekať nadrobno alebo vymixovať)
  • 1 malá lyžička škorice (použila som cejlónsku)
  • štipka mletej  kurkumy
  • papierové košíčky 30 ks

Postup:

Pšeno prelejeme 2-krát  horúcou vodou. Necháme odkvapkať a varíme v mandľovom mlieku domäkka až kašovita za občasného premiešania. Necháme vychladnúť. V mixéri vymixujeme  na kašu kustovnicu a datle.  Dôkladne vmiešame do pšena tak, aby sa zafarbilo a spojili sa ingrediencie. Pridáme škoricu, kurkumu, 2 lyžice kokosu, lyžicu pistácií a miešame. Musí vzniknúť hustá lepivá hmota. V miske zo studenou vodou si namočíme občas prsty a vytvarujeme menšie guľky s priemerom cca 3,5 cm. Obalíme v pistáciách alebo v strúhanom kokose. Uložíme do košíčkov a dáme na 2 hodiny do chladničky. Udržujeme v chlade, skonzumujte ich do 48 hodín.

Zdroj: horecka.sk

Slivkovo-figová galetka s vlašskými orechmi a orechovicouSlivkovo-figová galetka s vlašskými orechmi

Pri príprave sa príliš nenarobíte, náplň môžete kombinovať podľa sezóny alebo stavu chladničky a samotný výsledok je viac ako úžasný

 

Tekvicová torta s kešuTekvicová torta s kešu

Úplne neodolateľná záležitosť, ktorú budete chcieť piecť stále dookola.

 

Čokoládové cookiesČokoládové cookies

Pomôžu vám zahnať pochmúrnu náladu, ktorá je spojená s tmavými a chladnými jesennými večermi. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.