Posýpkový koláč s tvarohom a drobným ovocím
Zvolila som špaldovú celozrnnú múku a mleté lieskovce.
21. AUG 2016
Suroviny na posýpku:
- 1 hrnček špaldovej celozrnnej múky (asi 160 g)
- menší hrnček mletých lieskovcov (asi 100 g)
- 70 g sladidla – ja som použila tmavší trstinový cukor s vyšším obsahom melasy
- 70 g rozpusteného masla
- 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
Postup:
Z uvedených surovín som vypracovala posýpku.
Suroviny na plnku:
- 2 ks tvarohu (500 g)
- 1 kyslá smotana (250 ml)
- 4 až 5 lyžíc trstinového cukru
- vanilkový cukor 2 ks
- 1 vanilkový puding – nevariť, použiť ako prášok
- 200 g drobného ovocia – dala som čučoriedky, čierne a červené ríbezle
Postup:
Do formy (veľkosť 26 cm) – na papier na pečenie som nasypala asi 2/3 posýpky. Ak chcete mať koláčik vyšší, použijete menšiu formu. Potom som navrstvila zamiešanú farebnú plnku a všetko pekne vyrovnala a zasypala posýpkou. Koláč sa pečie cca 40 minút pri 180-tich stupňoch Celzia.
Zdroj: kolacebezprace.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Maškrta, ktorú si môžete dať doma ku káve alebo si ňou doplniť energiu pri turistike či bicyklovaní.
Sú úžasné, šťavnaté, nepresladené, bez akejkoľvek múky, iba s mojím milovaným modrým makom.
Palacinky z ryžovej múky nielen pre celiatikov.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)