Panna cotta zo syra tofu s broskyňovou omáčkou
Keď máte chuť na sladké, nebráňte sa. Urobte si dezert, ktorý naoko pôsobí neskutočne luxusne a sexi, ale pritom je tam všetko zdravé.
Na prípravu 6 porcií potrebujeme:
BROSKYŇOVÁ OMÁČKA:
- 250 g nakrájaných broskýň bez šupky (môže byť aj iné ovocie)
- 1 PL cukru (kokosového)
- 2 PL vody
PANNA COTTA:
- 1 tofu natural (180 g)
- 400 ml kokosového (alebo obyčajného) mlieka
- 3 PL cukru (ja som dala cukor z kokosových kvetov)
- 1 vanilkový struk (ale nemusí byť, ak nemáte)
- 1 bal. želatíny (20 g) sypká, ale môže byť aj plátková
- 100 ml vody
POSTUP:
Najprv si pripravíme suroviny na broskyňovú omáčku. Všetko spolu varíme približne 10 minút. Necháme vychladnúť. Následne dáme na dno pohárov či misiek a vložíme do mrazničky. Ak máte umelé či silikónové poháriky alebo misky, použite radšej tie. Bude sa vám potom panna cotta lepšie vyklápať.
Príprava panakoty je tiež veľmi rýchla. Do mixéra dáme tofu, mlieko, cukor, dužinu z vanilkového struku. Mixujeme do jemna. Medzitým dáme do malého hrnca napučať želatínu s vodou. Potom ohrievame, až kým sa nerozpustí. Vlejeme tam rozmixované tofu. Dôkladne premiešame, necháme 15 minút odpočívať. Potom vyberieme z mrazničky poháre s broskyňovým topingom a opatrne na to nalievame riedku panakotu. Aby sa vám to nespojilo, nalievajte pomaly, ideálne po plochej vareške. Potom už len opatrne prenesieme do chladničky a na druhý deň, alebo o 4-5 hodín budete mať fajný proteínový zdravý dezert na svete.
Zdroj receptu: foodblogerka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Broskyňový fit dezert s posýpkou
Broskyne sú bohaté na minerály a vitamíny.
Čokoládový cheesecake z tvarohu
Tvaroh je výborným zdrojom bielkovín a vápnika.
Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami
Veľmi rýchly recept na zdravú sladkosť.