Orechové cookies
Základnými ingredienciami sú kešu a vlašské orechy.
Ingrediencie:
- 1 1/2 šálky vlašských orechov
- 1/2 šálky kešu orechov
- 3/4 šálky erythritolu
- 1/4 ČL stévie
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL soli
- 1 veľké vajíčko
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 2 horké čokolády
Postup:
Rúru zohrejte na 180 stupňov Celzia. Rozmixujte orechy tak, aby vytvorili maslovú konzistenciu. Masu dajte do nádoby a pridajte sladidlá, prášok do pečiva, vajíčko a vanilkový extrakt. Čokoládu nakrájajte na malé kúsky a vmiešajte do hmoty. Použitím lyžičky rozdeľte hmotu na guľôčky a poukladajte ich na papier na pečenie alebo silikónovú podložku. Prstami rozmačkajte na požadovanú hrúbku. Keď budú tenšie, budú chrumkavejšie. Potom pečte 10-12 minút dozlatista. Nechajte 10 minút vychladnúť. Potom ich dajte z plechu preč a nechajte vychladnúť úplne.
Zdroj receptu: Viktor Vincze
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Chrumkavé vanilkové RAW rožteky
Vanilkové rožteky sú pre mnohých synonymom Vianoc. A môžu si ich dopriať aj ľudia, ktorí holdujú zdravším cukrovinkám.
Domáce maslové sušienky s vôňou Vianoc
Blíži sa čas Vianoc a ty už určite rozmýšľaš nad tým, čo dobré upečieš alebo čím prekvapíš svojich blízkych a priateľov.
Neodolateľné vianočné raw perníčky
Perníčky bez múky a cukru? Áno, ide to. Vyskúšajte tento recept na obľúbenú vianočnú sladkosť v raw verzii.