Nadýchaný kakaový koláčik s ovocím
Ľahký a nadýchaný koláčik, ktorý poteší nielen počas oddychových víkendových dní.
2. JUL 2016
Čo budeme potrebovať na jeden menší plech?
- 7 PL hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 3 PL kokosu
- 4 vajcia
- 6 PL trstinového cukru (príp. kokosového)
- 2 PL kakaa
- 1 PL kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
- 1/8 šálky vody
- 2 broskyne alebo iné ovocie podľa chuti
Ako budeme postupovať?
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V inej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom. Zmiešame múku, kokos, kypriaci prášok a kakao.
Sypkú zmes postupne pridávame k žĺtkovej a riedime vodou. Potom celú zmes jemne stierkou primiešame k bielkam, aby nám ostalo jemné nadýchané cesto.
Vylejeme do zapekacej formy alebo menšieho plechu, vystlaného papierom na pečenie, a ozdobíme kúskami ovocia. Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút.
Zdroj: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kustovnica čínska je ker, ktorý pochádza z Číny.
Dobrota, ktorá vás dostane.
Muffiny, ktoré budete milovať.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)