Makové muffiny s višňami
Sú úžasné, šťavnaté, nepresladené, bez akejkoľvek múky, iba s mojím milovaným modrým makom.
15. AUG 2016
Suroviny:
- 180 g pomletého maku (z tohto množstva 30 g pomletých konopných semienok)
- 90 g trstinového cukru
- 80 g rozpusteného masla
- 3 vajíčka – žĺtka a bielka vyšľahať osobitne
- 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
- štipka soli, trošku citrónovej kôry, pol lyžičky vanilkovej esencie
- odkôstkované višne – 1 menší pohár (výborné sú aj so slivkami alebo rebarborou)
Postup:
Najprv si vyšľaháme bielka do pevného snehu. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme pomletý mak s práškom do pečiva a maslo. Zamiešame, pridáme opatrne sneh z bielkov a odkôstkované višne.
Dáme do košíčkov na muffiny asi do 2/3. Pečieme minimálne 15 minút pri 180 stupňoch Celzia, dĺžka pečenia záleží od veľkosti košíčkov.
Zdroj: kolacebezprace.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Palacinky z ryžovej múky nielen pre celiatikov.
Bezlepkový jablkový pie s feniklovo-jablkovou plnkou.
Pečené slivky s orechmi a maslom
Slivky nie sú utopené v ceste, teda je to extra zdravý recept.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)