Lievance s ovocným tvarohom
Lievance sú vhodnými raňajkami, ktoré sa dajú pripraviť aj deň vopred a ráno ich stačí ohriať.
30. JUN 2016
Budete potrebovať (16 kusov, 4 porcie)
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 200 ml mlieka alebo rastlinného mlieka
- 50 ml minerálnej vody
- 1 vajce
- 3 g prášku do pečiva
- 10 ml repkového oleja
- 5 g trstinového cukru
Príprava lievancov
Všetky suroviny na prípravu lievancov vymiešajte na hladké cesto. Je dobré nechať pripravené cesto 15 minút odpočinúť. Z pripraveného cesta upečte lievance. Jedna porcia predstavuje 4 lievance.
Náplň (1 porcia)
- 100 g jemného nízkotučného tvarohu alebo tofu natur
- 30 g jogurtu 3,5 % tuku
- 8 g bourbon vanilkového cukru
- 50 g mrazených (čerstvých) ríbezlí, prípadne iné čerstvé bobuľové ovocie – maliny, čučoriedky, černice, jahody
Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Kustovnica čínska je ker, ktorý pochádza z Číny.
Dobrota, ktorá vás dostane.
Bezlepkové palacinky ako od babičky
Na palacinkách si môžu pochutnať aj celiatici.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)