Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Jednoduché mandľové koláčiky bez lepku

Tento recept som si požičala z talianskej ,,pasticcerie“, ale trochu som ho upravila.

Jednoduché mandľové koláčiky /biscotti/ – bez lepku
22. MAR 2017

SUROVINY

  • 500 g mandľovej múky
  • 500 g trstinového cukru (jemný krupicový)
  • cca 5 bielkov z čerstvých vajec
  • mletá škorica na posypanie

POSTUP

V hlbokej miske zmiešame mandľovú múku spolu s trstinovým cukrom vždy v pomere 1:1. Z tejto dávky vám vyjde približne 50 ks koláčikov. Ak chcete viac, tak vždy pridáte múku a cukor v tomto pomere. Približne na každých 200 g zmesi ide jeden bielok… ale je to nepresné, závisí od veľkosti vajíčka. Bielka prilievame počas ručného spracovania cesta, aby sme dosiahli hustejšiu konzistenciu, ako je na obrázku.

Pripravíme si nádobu so studenou vodou, do ktorej si občas namočíme ruky, pretože cesto je lepivé.  Z cesta vytvarujeme malé gulôčky vo veľkosti maximálne 3 cm, položíme na papier na pečenie, ktorým sme vystlali plech. Nezabudnime na  dostatočné vzdialenosti medzi guľkami a tiež to, že ich treba mierne pritlačiť. Necháme ich na plechu cca 1 hodinu odpočívať. Posypeme mletou škoricou a pečieme pri 180 stupňoch Celzia cca 15 minút dozlatista. Po vychladnutí uskladníme v plechovej krabici vystlanej papierom.

Zdroj receptu: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Poctivý tvarohový koláč s medom a jablkamiPoctivý tvarohový koláč s medom a jablkami

Jabĺčka v kombinácii s medom, mandľami, hrozienkami a kvalitným tvarohom chutia výnimočne. 

 

 

Základný jednoduchý banánový chlebíkBanánový chlebík

Neviete, čo s prezretými banánmi? Alebo sa snažíte dostať do detí aspoň kúsok banánu a odmietajú ho tak, ako tie moje?

 

Pšenový koláč s jabĺčkami a hrozienkamiPšenový koláč s jabĺčkami a hrozienkami

Skúste tento koláčik, je vynikajúci, bez cukru (iba 2 lyžice medu), bez múky, margarínu, jednoducho zdravý a navyše skvelo chutí! 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Jednoduché mandľové koláčiky bez lepku

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.