Jablkový chlieb
Jablkový chlieb sa v časti Európy pripravuje v adventnom čase.
Suroviny:
- 450 g jabĺk
- 50 g mandlí
- 50 g sušených hrozienok
- 250 g špaldovej celozrnnej múky
- 50 g cukru
- 15 g kakaového prášku
- 5 g škorice
- prášok do pečiva
Čas na prípravu: 90 minút
Postup:
Jablká olúpeme, pokrájame na malé kocky, zasypeme 50 g cukru a necháme stáť 12 hodín. Škoricu, kakao a prášok do pečiva zmiešame s múkou, hrozienkami a pridáme jablká. Cesto vložíme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie a pečieme 60 minút pri teplote 175 °C. Ak je cesto veľmi tuhé, pridáme 3 lyžice jablkového džúsu alebo pomarančovej šťavy. Chlebík zabalený vo fólii vydrží dlhšie chutný. Ak chcete ušetriť 2 g tuku na porciu, vynechajte mandle. Jedna porcia je cca 55 g.
Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež:
Základom je buď teffová, alebo tapioková, alebo ciroková múka.
Už pomaly premýšľate nad vianočným pečením? Máme tu pre vás ďalšiu skvelú inšpiráciu.
Kešu oriešky majú množstvo zdravotných výhod a použijete ich aj v tomto recepte.