Gaštanový cheesecake s čokoládou
Jesenná dobrota, ktorá pohladí vaše chuťové poháriky.
Korpus:
- 100 g bezlepkových keksíkov
- 50 g pomixovaných celých mandlí
- 2 lyžice kakaa
- 40 g masla alebo rastlinného tuku, alebo kokosového tuku
Náplň:
- 250 g varených gaštanov pomixovaných na múku
- 500 g krémového tvarohu
- 100 g horkej čokolády alebo BIO nutelly
- 1 vajíčko
- 100 g sladidla (napr. kokosový cukor)
- 3 – 4 lyžice rumu alebo podľa chuti
Postup:
Do okrúhlej formy na papier na pečenie dáme rozdrvenú keksovú zmes s mandľami, pekne uhladíme na korpus a necháme chvíľu v chlade, kým si nepripravíme zmes na cheesecake.
Vyššie uvedené suroviny na plnku dobre zmixujeme ponorným mixérom, vylejeme na korpus a pečieme asi 45 minút na 200 stupňoch. Pri pečení cheesecaku zvyknem mať vždy v rúre aj spodný plech s vodou, ktorý udržuje vlhkosť, ktorú pri pečení potrebujeme. Po upečení ho ešte necháme ešte aspoň hodinu v zatvorenej, vypnutej rúre.
Po dôkladnom vychladnutí ozdobíme roztopenou čokoládou. Ak by vám bolo málo gaštanov, môžeme navrch dať vyšľahanú šľahačku s gaštanmi a sladidlom, alebo už hotovým gaštanovým pyré.
Zdroj: zdravepecenie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Pšenové guľky s kustovnicou a pistáciami
Veľmi rýchly aj interaktívny recept na zdravú sladkosť. Čiže nezabudnite do prípravy zapojiť deti.
Slivkovo-figová galetka s vlašskými orechmi
ri príprave sa príliš nenarobíte, náplň môžete kombinovať podľa sezóny alebo stavu chladničky a samotný výsledok je viac ako úžasný.
Po skonzumovaní tejto torty si oblížete všetky prsty.