Cviklovo-karobový koláč
Koláč, ktorý vás prekvapí nielen svojou jedinečnou chuťou.
Suroviny
Cesto:
- 1 a 1/2 šálky múky z ryže natural
- 1/2 šálky mandľového mlieka
- 4 PL javorového sirupu
- 4 PL rozpusteného kokosového oleja
- 1/2 šálky cviklového pyré
- 3 PL karobu
- 1 ČL vínneho kameňa
- štipka soli
Poleva:
- 1 šálka kokosového mlieka
- 1/2 vrecka bio vegan vanilkového pudingu
- 1 PL karobu
- 1 PL javorového sirupu
Postup:
Cviklové pyré si vyrobíte tak, že uvaríte cviklu vo vode domäkka a rozmixujete dohladka v mixéri.
Cesto:
Okrúhlu formu (26 cm) si vymastíme kokosovým olejom a rúru predhrejeme na 180 stupňov. V jednej miske zmiešame múku, karob a štipku soli. V druhej miske zmiešame dohladka kokosový olej, javorový sirup, mandľové mlieko a cviklové pyré. Mokrú zmes vylejeme do suchej zmesi a vymiešame, dokiaľ sa všetky suroviny neprepoja (ak sa vám bude zdať zmes veľmi hustá, pretože každá múka absorbuje tekutinu inak, pridajte buď viac cviklového pyré, alebo mlieka). Zmes vylejeme do formy a pečieme cca 30 minút.
Poleva:
V malom hrnci zmiešame kokosové mlieko s pudingom, sirupom a karobom. Na miernom ohni zahrievame až do zhustnutia. Tesne pred varom odstránime z plameňa. Polevu vylejeme na vychladnutý koláč a ozdobíme nasekanými orieškami podľa chuti. My sme použili pistácie, nabudúce skúsime mandle.
Zdroj: zhravo.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Čo si tak spraviť slávnu a mega jednoduchú pochúťku?
Kustovnica čínska je ker, ktorý pochádza z Číny.
Zdravé muffiny plné šťavnatých čučoriedok.