2. MAR 2017

Pavlova torta

Čo si tak spraviť slávnu a mega jednoduchú pochúťku?

Suroviny: 

  • 4 bielka
  • 120 g trstinového cukru
  • 3 lyžice nemletého maku (plus niečo do šľahačky, ak chcete)

Postup: 

Do vyšľahaných bielok som pridala nepomletý mak a do šľahačky tiež – množstvo podľa chuti.  Bielkovú zmes dáme na plech s papierom na pečenie, vytvoríme tvar, aký potrebujeme. Najčastejšie robievam kruh alebo ovál. Pečieme asi 80 minút pri teplote 120 stupňov Celzia. 

Zdobila som kyslastou marakujou, černicami a granátovým jablkom. Samozrejme, že tento dezert je najlepšie robiť v sezóne ovocia. Ak neviete vydržať, skvelá je aj s mangom, ktoré občas kúpim aj v tomto čase, prípadne s domácimi zaváranými černicami. Ak potrebujete minúť ovocie z mrazničky, stačí to pomixovať s troškou javorového sirupu a pridať lyžicu chia semienok a máte skvelý preliv Pavlovky.

Zdroj: zdravepecenie.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Kokosové guľky obalené v gojiKokosové guľky obalené v goji

Kustovnica čínska je ker, ktorý pochádza z Číny. 

 

ČUČORIEDKOVÉ muffinyČučoriedkové muffiny

Zdravé muffiny plné šťavnatých čučoriedok. 

 

Zdravý kakaový koláč s kyslým mliekomZdravý kakaový koláč s kyslým mliekom

Jednoduchý a zdravý kakaový koláč s kyslým mliekom a ovsenými vločkami bez pridaného tuku. 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pavlova torta

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1150
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.