Čokoládová pena
Nejde do nej šľahačková smotana, maslo, margarín, cukor, tvaroh a ani kyslá smotana.
INGREDIENCIE
Na cca 2 porcie
- 1 biele neudené prírodné tofu
- 3/4 horkej čokolády (minimálne 70 % kaaka)
- trošku mlieka (ale nemusí byť)
POSTUP
Biele prírodné tofu rozmixujeme ponorným mixérom na jemú penu. Ide to veľmi ľahko. Do rozmixovaného tofu pridáme roztopenú horkú čokoládu, ktorú sme rozpustili vo vodnom kúpeli a ďalej mixujeme, až kým nevznikne vláčna pena. Tofu je bez chuti a je to potravina, ktorá do seba nasiakne každú chuť, či už je sladká alebo slaná. So 70 % horkou čokoládou chutí sladšie ako s 85 %. Ak máte čokoládu s obsahom kakaa 85 %, pridajte do čokolády trocha hnedého cukru alebo agávový sirup.
Zdroj receptu: Benčová Zuzana
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Chutí výborne a je jednoduchý na prípravu.
Navyše s brusnicami a praženými lieskovcami.
Grepová ovsená kaša so škoricou, kokosom a lieskovcami
Táto kaša sa skvelé hodí na raňajky. Veď vyskúšajte!