Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Bielkovinové bezlepkové koláčiky

Iba vajíčka, cukor a orechy? Stačí, chutia vynikajúco.

Bielkovinové bezlepkové koláčiky
16. AUG 2015

Suroviny: 

  • 2 vajíčka
  • 250 g nasekaných, alebo mletých orechov (mandle a lieskovce sú chuťovo jednotkou)
  • trstinový cukor (resp. med alebo cukor z kokosových kvetov) podľa chuti a preferencií
  • dobrovoľná ingrediencia: čokoláda s vysokým podielom kakaa (70 % a viac) nasekaná na malé kúsky

Postup: 

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Postupne a pomaly pridávame trstinový cukor alebo iné sladidlo podľa chuti, alebo podľa toho, či si sledujeme prísun sacharidov. Orechy zomelieme v mlynčeku na orechy. Kto má rád väčšie kúsky, môže skúsiť aj ručný mixér. A kto má čas a chuť, môže si oriešky nasekať nožom. Sneh s orieškami a žĺtkami premiešame. Lyžicou tvarujeme koláčiky a dávame ich na papier na pečenie (alebo robíme guľky tvarovaním v dlani). Pečieme pri 150 °C cca 30 minút. Pri pečení (sušení) necháme dvierka mierne pootvorené, aby unikala vlhkosť a pusinky boli pekne chrumkavé. Pusinky s orechmi a čokoládou pečieme pri vyššej teplote (asi 150 °C) kratší čas a čisté (bez čokolády) sušíme pri nižšej teplote (asi 100 °C) dlhší čas.

Zdroj receptu: fitshaker

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Ľahké čokoládové cookiesĽahké čokoládové cookies

 

 

Koláčiky plné láskyKoláčiky plné lásky

 

 

Netradičné kakaové koláčikyNetradičné kakaové koláčiky


Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bielkovinové bezlepkové koláčiky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.