Banánový chlebík
Neviete, čo s prezretými banánmi? Alebo sa snažíte dostať do detí aspoň kúsok banánu a odmietajú ho tak, ako tie moje?
SUROVINY
Na prípravu 1 formy srnčieho chrbáta potrebujeme
-
- 4 zrelé banány
- 1/2 hrnčeka olivového oleja
- 2 PL trstinového cukru
- 5 PL mlieka
- 2 vajcia
- 2 hrnčeky špaldovej celozrnnej múky
- štipka soli
- štipka sódy bikarbóny
- 1 prášok do pečiva
POSTUP
Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme mlieko, olivový olej a vidličkou rozpučené banány. Poriadne vymiešame. Postupne pridávame múku, soľ, sódu bikarbónu a prášok do pečiva. Poriadne zamiešame, vylejeme do formy, vopred vymastenej olivovým olejom, pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia cca 40 minút, kým povrch nezhnedne a neostane vám suché špáradlo.
Zdroj receptu: Natália Spišiaková
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Pšenový koláč s jabĺčkami a hrozienkami
Skúste tento koláčik, je vynikajúci, bez cukru (iba 2 lyžice medu), bez múky, margarínu, jednoducho zdravý a navyše skvelo chutí!
Jabĺčkovo-mrkvové raňajky s orieškami
Postrúhané jabĺčko a mrkva sú mojou obľúbenou kombináciou na raňajky.
Amarantový koláč s makom, slivkami a jablkami
Máte doma amarant a neviete, čo s ním?