Banánový cheesecake z tofu
Keďže mám veľmi rada tofu, tak som to konečne použila na vytvorenie tohoto chutného vegánskeho banánového cheesecaku – či skôr tofu caku.
Korpus:
- 150 g kvalitných sušienok
- 2 lyžice kakaa
- 30 g tuku – alsan alebo kokosový olej
Postup:
Keksíky rozdrvím, zmiešam s tukom a kakaom a vzniknutú hmotu natlačím do tortovej formy na dno a dám do chladu. Na dobu, kým si nepripravím plnku.
Plnka:
- 2 kusy tofu
- 1 vanilkový bio puding – prášok, neuvarený
- 1 vajíčko – alebo pri vegánskej verzii pridať ešte banán alebo vanilkový puding
- 4 banány alebo podľa chuti
- citrónová šťava z jedného citróna
- pol lyžičky vanilkovej esencie v prášku
Postup:
Všetky suroviny som zmixovala (aby sa to dobre pomixovalo, od oka som pridala doma urobené mandľové mlieko) a vyliala na korpus, na ktorý som ešte nakrájala jeden banán na kolieska.
Tortu som piekla asi 40 minút – na spodok rúry som dala starý plech s vodou. Koláč môžete dať buď do toho plechu s vodou, alebo na mriežku vyššie. Po upečení som ho ešte, ako každý cheesecake, nechala v zatvorenej rúre minimálne hodinu, potom šup do chladničky, aby som mohla dať polevu.
Poleva:
- kakao, kakaové maslo – ak nemáte, tak kokosový olej a banán na osladenie, pridala som aj doma robené mandľové mlieko
Zdroj: zdravepecenie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Vynikajúci proteínový koláč s kokosovou múkou
Úžasne vláčny a chutný proteínový koláč s kokosovou múkou.
Čokoládové mafiny s mandľovým maslom
Spojenie čokolády a mandľového masla sľubuje nezabudnuteľný gurmánsky zážitok.
Je veľa spôsobov, ako nahradiť vajíčka pri pečení.