Banánovo-jogurtový koláč s čokoládou
Niekedy zaujímavé recepty vzniknú napríklad pri upratovaní chladničky.
Potrebujeme:
- 120 g mäkkého masla
- 150 g cukru (môže byť trstinový, kokosový)
- 4 vajíčka
- 100 g ovsenej múky
- 350 g špaldovej hladkej múky
- 380 g zrelých banánov bez šupky
- 1 malá lyžička škorice
- 450 g jogurtu bieleho hustého
- 1 dcl lieskového alebo mandľového mlieka
- 100 g bio sušených brusníc
- 15 g prášku do pečiva bezfosfátový
- 1 malá lyžička sódy bikarbóny
Poleva:
- 30 g kokosového tuku
- 300 g kvalitnej tmavej čokolády na varenie
- forma na pečenie s priemerom 28 cm s dierou vo vnútri ako na bábovku
Postup:
Vymiešame spolu vo veľkej miske zmäknuté maslo, cukor a vajíčka do krémovej konzistencie. Banány vymixujeme na kašu spolu s lieskovým mliekom. Do krému pridáme múky, prášok do pečiva, sódu, škoricu, banány a postupne vmiešame jogurt a brusnice. Vznikne nám hustejšia zmes, ktorú nalejeme do formy vymazanej maslom aj z vnútornej strany. Položíme na plech a dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 170 stupňov Celzia na dobu 55 minút až hodinu. Po dopečení koláč vyklopíme, ale vrchnú časť na ňom necháme položenú, aby chladol postupne a pomaly. Po cca 3 až 4 hodinách si pripravíme tekutú čokoládu tak, že vo vodnom kúpeli v miske rozpustíme kokosový tuk a čokoládu. Koláč polejeme a môžeme krájať a hodovať.
Zdroj: horecka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Koláč, ktorý vás prekvapí nielen svojou jedinečnou chuťou.
Čo si tak spraviť slávnu a mega jednoduchú pochúťku?
Kustovnica čínska je ker, ktorý pochádza z Číny.