Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Banánovo-jogurtový koláč s čokoládou

Niekedy zaujímavé recepty vzniknú napríklad pri upratovaní chladničky.

Banánovo jogurtový koláč s čokoládou
6. MAR 2017

Potrebujeme:

  • 120 g mäkkého masla
  • 150 g cukru (môže byť trstinový, kokosový)
  • 4 vajíčka
  • 100 g ovsenej múky
  • 350 g špaldovej hladkej múky
  • 380 g zrelých banánov bez šupky
  • 1 malá lyžička škorice
  • 450 g jogurtu bieleho hustého 
  • 1 dcl lieskového alebo mandľového mlieka
  • 100 g bio sušených brusníc
  • 15 g prášku do pečiva bezfosfátový
  • 1 malá lyžička sódy bikarbóny

Poleva:

  • 30 g kokosového tuku
  • 300 g kvalitnej tmavej čokolády na varenie
  • forma na pečenie s priemerom 28 cm s dierou vo vnútri ako na bábovku  

Postup:

Vymiešame spolu vo veľkej miske zmäknuté maslo, cukor a vajíčka do krémovej konzistencie. Banány vymixujeme na kašu spolu s lieskovým mliekom. Do krému pridáme múky, prášok do pečiva, sódu, škoricu, banány a postupne vmiešame jogurt a brusnice. Vznikne nám hustejšia zmes, ktorú nalejeme do formy vymazanej maslom aj z vnútornej strany. Položíme na plech a  dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 170 stupňov Celzia na dobu 55 minút až hodinu. Po dopečení koláč vyklopíme, ale vrchnú časť na ňom necháme položenú, aby chladol postupne a pomaly. Po cca 3 až 4 hodinách si pripravíme  tekutú čokoládu  tak, že  vo vodnom kúpeli  v miske rozpustíme kokosový tuk a čokoládu. Koláč polejeme a môžeme krájať a hodovať.

Zdroj: horecka.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Cviklovo-karobový koláčCviklovo-karobový koláč

Koláč, ktorý vás prekvapí nielen svojou jedinečnou chuťou. 

 

PavlovaPavlova torta

Čo si tak spraviť slávnu a mega jednoduchú pochúťku?

 

Kokosové guľky obalené v gojiKokosové guľky obalené v goji

Kustovnica čínska je ker, ktorý pochádza z Číny. 


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Banánovo-jogurtový koláč s čokoládou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.