6. JUL 2015

Tradičný makový závin na zdravý spôsob

Makový závin je tradičným pokrmom našich babičiek, ktorý má rád azda každý. 

Suroviny: 

  • 300 g špaldovej celozrnnej múky
  • 200 g pomletého maku
  • kvások
  • 2 lyžice medu
  • 1 dl mlieka

Postup: 

Múku zmiešame s kváskom a cesto necháme vykysnúť. Rúru dáme rozohriať na 180 stupňov. Mak povaríme v mlieku a pridáme 2 lyžice medu (kto má rád sladšie, môže pridať aj 3 lyžice). Cesto rozvaľkáme, potrieme makom a stočíme. Prenesieme na plech a pečieme cca polhodinu.

Zdroj receptu: fitshaker.sk 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Kuskus koláč s jablkami a tvarohomKuskus koláč s jablkami a tvarohom

 

 

Zapekané špaldové palacinkyZapekané špaldové palacinky

 

 

Rebarborovo-jahodové ragúRebarborovo-jahodové ragú


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tradičný makový závin na zdravý spôsob

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 851
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.