13. JUN 2015

Rebarborovo-jahodové ragú

Chutné s palacinkami či pudingom. Veď vyskúšajte. 

Budete potrebovať:

  • 400 g olúpanej rebarbory
  • 50 g trstinového kryštálového cukru (alebo použite kokosový cukor s nižším GI)
  • 200 g očistených jahôd
  • 100 g trstinového kryštálového cukru

Postup:

Rebarboru ošúpte a nakrájajte na cca 2 cm dlhé kúsky, zasypte ich v hrnci cukrom a nechajte odstáť cca 30 minút. Jahody očistite a nakrájajte na štvrťky. Hrniec dajte na sporák a pri nízkej teplote rozohrejte rebarboru. Po rozohriatí pridajte jahody a opatrne premiešajte. Krátko prevarte, aby sa rebarbora a ani jahody nerozvarili. Ak je zmes príliš kyslá, pridajte ešte cukor podľa chuti. Podávajte teplé s pudingom, rôznymi kašami, zmrzlinou a palacinkami. Chutí skvelo aj studené.

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1508

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Avokádový puding Avokádový puding

 

 

 

Chia puding – zdravý dezert z 3 ingredienciíChia puding z troch ingrediencií

 

 

Kakaový chia pudingKakaový chia puding


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Rebarborovo-jahodové ragú

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 852
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.