Rebarborovo-jahodové ragú
Chutné s palacinkami či pudingom. Veď vyskúšajte.
13. JUN 2015
Budete potrebovať:
- 400 g olúpanej rebarbory
- 50 g trstinového kryštálového cukru (alebo použite kokosový cukor s nižším GI)
- 200 g očistených jahôd
- 100 g trstinového kryštálového cukru
Postup:
Rebarboru ošúpte a nakrájajte na cca 2 cm dlhé kúsky, zasypte ich v hrnci cukrom a nechajte odstáť cca 30 minút. Jahody očistite a nakrájajte na štvrťky. Hrniec dajte na sporák a pri nízkej teplote rozohrejte rebarboru. Po rozohriatí pridajte jahody a opatrne premiešajte. Krátko prevarte, aby sa rebarbora a ani jahody nerozvarili. Ak je zmes príliš kyslá, pridajte ešte cukor podľa chuti. Podávajte teplé s pudingom, rôznymi kašami, zmrzlinou a palacinkami. Chutí skvelo aj studené.
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1508
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Chia puding z troch ingrediencií
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)