Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Zapekané špaldové palacinky

Palacinky na slano so špenátom.

Zapekané špaldové palacinky
3. JUN 2015

Ingredience pre 2 osoby: 

Cesto na 5 palaciniek: 

  • 2 vajíčka
  • 150 g hladkej špaldovej múky
  • 250 ml sójového mlieka
  • štipka soli

Náplň: 

  • čerstvý, alebo mrazený listový špenát
  • 1/2 cibule
  • 7 nakrájaných sušených rajčín
  • niekoľko plátkov sušenej chorizo salámy
  • cesnak, soľ, korenie
  • bruschetta korenie
  • 3 vajíčka a 30 ml sójového mlieka na zapečenie
  • 40 g parmezánu 

Postup:

Najprv si pripravte cesto na palacinky a nechajte 10 minút odstáť. Medzitým si môžete pripraviť špenát, ktorý dochutíte cesnakom, soľou a korením. Odložte ho bokom. Pokiaľ sa vám cesto bude zdať príliš husté, prilejte trochu mlieka. Na troške olivového oleja upečte cca 5 väčších palaciniek. Na tej istej panvici od špenátu speňte nahrubo nakrájanú cibuľku, pridajte niekoľko nakrájaných plátkov kvalitnej chorizo salámy (dodá skvelú pikantnosť, možno ju však nahradiť alebo vynechať) a na záver prisypte pokrájané sušené paradajky. 

Pripravte si menší sklenený pekáč a postupne doň ukladajte palacinky naplnené špenátom a chorizo zmesou. Spodnú vrstvu osoľte a posypte bruschetta korením. Palacinky zalejte rozšľahanými vajcami s trochou mlieka a štipkou soli. Zapekajte cca 35 min na 180 °C. Zhruba po 20 minútach môžete dať navrch parmezán a prepnúť na gril, aby sa vrch trochu zapiekol.

Ľudia, ktorí čítali tento článok, sa tiež zaujímajú o:

Palacinky na slano, ako ich nepoznášPalacinky na slano

 

 

Zdroj receptu: http://www.biochemicka.cz/clanek-30/zapecene-spaldove-palacinky-se-spenatem-salamem-chorizo-a-susenymi-rajcaty

Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekané špaldové palacinky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.