3. JUN 2015

Zapekané špaldové palacinky

Palacinky na slano so špenátom.

Ingredience pre 2 osoby: 

Cesto na 5 palaciniek: 

  • 2 vajíčka
  • 150 g hladkej špaldovej múky
  • 250 ml sójového mlieka
  • štipka soli

Náplň: 

  • čerstvý, alebo mrazený listový špenát
  • 1/2 cibule
  • 7 nakrájaných sušených rajčín
  • niekoľko plátkov sušenej chorizo salámy
  • cesnak, soľ, korenie
  • bruschetta korenie
  • 3 vajíčka a 30 ml sójového mlieka na zapečenie
  • 40 g parmezánu 

Postup:

Najprv si pripravte cesto na palacinky a nechajte 10 minút odstáť. Medzitým si môžete pripraviť špenát, ktorý dochutíte cesnakom, soľou a korením. Odložte ho bokom. Pokiaľ sa vám cesto bude zdať príliš husté, prilejte trochu mlieka. Na troške olivového oleja upečte cca 5 väčších palaciniek. Na tej istej panvici od špenátu speňte nahrubo nakrájanú cibuľku, pridajte niekoľko nakrájaných plátkov kvalitnej chorizo salámy (dodá skvelú pikantnosť, možno ju však nahradiť alebo vynechať) a na záver prisypte pokrájané sušené paradajky. 

Pripravte si menší sklenený pekáč a postupne doň ukladajte palacinky naplnené špenátom a chorizo zmesou. Spodnú vrstvu osoľte a posypte bruschetta korením. Palacinky zalejte rozšľahanými vajcami s trochou mlieka a štipkou soli. Zapekajte cca 35 min na 180 °C. Zhruba po 20 minútach môžete dať navrch parmezán a prepnúť na gril, aby sa vrch trochu zapiekol.

Ľudia, ktorí čítali tento článok, sa tiež zaujímajú o:

Palacinky na slano, ako ich nepoznášPalacinky na slano

 

 

Zdroj receptu: http://www.biochemicka.cz/clanek-30/zapecene-spaldove-palacinky-se-spenatem-salamem-chorizo-a-susenymi-rajcaty

Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zapekané špaldové palacinky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.