Ingredience pre 2 osoby:
Cesto na 5 palaciniek:
- 2 vajíčka
- 150 g hladkej špaldovej múky
- 250 ml sójového mlieka
- štipka soli
Náplň:
- čerstvý, alebo mrazený listový špenát
- 1/2 cibule
- 7 nakrájaných sušených rajčín
- niekoľko plátkov sušenej chorizo salámy
- cesnak, soľ, korenie
- bruschetta korenie
- 3 vajíčka a 30 ml sójového mlieka na zapečenie
- 40 g parmezánu
Postup:
Najprv si pripravte cesto na palacinky a nechajte 10 minút odstáť. Medzitým si môžete pripraviť špenát, ktorý dochutíte cesnakom, soľou a korením. Odložte ho bokom. Pokiaľ sa vám cesto bude zdať príliš husté, prilejte trochu mlieka. Na troške olivového oleja upečte cca 5 väčších palaciniek. Na tej istej panvici od špenátu speňte nahrubo nakrájanú cibuľku, pridajte niekoľko nakrájaných plátkov kvalitnej chorizo salámy (dodá skvelú pikantnosť, možno ju však nahradiť alebo vynechať) a na záver prisypte pokrájané sušené paradajky.
Pripravte si menší sklenený pekáč a postupne doň ukladajte palacinky naplnené špenátom a chorizo zmesou. Spodnú vrstvu osoľte a posypte bruschetta korením. Palacinky zalejte rozšľahanými vajcami s trochou mlieka a štipkou soli. Zapekajte cca 35 min na 180 °C. Zhruba po 20 minútach môžete dať navrch parmezán a prepnúť na gril, aby sa vrch trochu zapiekol.
Ľudia, ktorí čítali tento článok, sa tiež zaujímajú o:
Palacinky na slano