1. FEB 2017

Hlivový krém s bielou maslovou fazuľou

Je jemná a pritom dokonale zasýti. Krémová polievka plná chutí a zdravia vďaka zázraku na posilnenie imunity, ktorým je hliva.

Recept pre 4 osoby

Čas prípravy: 5 minút + čas varenia 25 minút

Potrebujeme:

  • 600 g hlivy ustricovej
  • 250 g bielej maslovej fazule (môže byť aj v konzerve)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie alebo sójovej či ryžovej smotany
  • olivový olej

Na ozdobenie:

  • čerstvú petržlenovú vňať
  • slnečnicové semiačka

Postup: 

Cesnak očistíme a nakrájame na malé kocky. Orestujeme krátko, dozlatista na panvici s približne 3 PL olivového oleja. Pridáme hlivu nakrájanú na kúsky, 1/2 ČL mletého čierneho korenia a 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška. Restujeme 10 minút a  potom zalejeme 700 ml vývaru (ak by hliva nepustila dostatočne veľa šťavy, pri restovaní ju podlejeme troškou vody). Varíme ďalších 10 minút pod pokrievkou a po tomto čase, na záverečných 5 minút pridáme bielu fazuľu a smotanu.

Ak použijete vopred uvarenú, nie konzervovanú fazuľu, môžete ju pridať už spolu so zeleninovým vývarom. Polievku vymixujeme do krémovej konzistencie a podávame ozdobenú, napríklad čerstvou petržlenovou vňaťou  a opraženými slnečnicovými semiačkami. Ak máte viac času, úžasne chutí s pečenou kapiou, opraženými vlašskými orechmi a tekvicovým olejom. Táto kombinácia ozaj stojí za vyskúšanie.

Dobrú chuť!

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Brokolicová polievka so syrovým čipsomBrokolicová polievka so syrovým čipsom

Je nabitá vitamínmi, minerálmi, vlákninou i chlorofylom.

 

Zeleninová polievka s batatmi a cviklouZeleninová polievka s batatmi a cviklou

Obsahuje veľa vlákniny a minerálov, vitamíny E, C, karotény, minerály a dôležité polyfenolové antioxidanty. 

 

Biela zimná polievkaBiela zimná polievka

Polievka je pripravená zo zeleru a jabĺk a nechýbajú ani rozmarínové krutóny. 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Hlivový krém s bielou maslovou fazuľou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1150
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.