28. FEB 2017

Africká polievka z arašidového masla

Táto krémová polievka je spojením neskutočných chutí.

Čas prípravy: 30 minút

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 1 batat (sladký zemiak = cca 250 g)
  • 1 menšiu červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 1 zaváraninu alebo konzervu krájaných paradajok (400 g)
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 1 PL paradajkovej pasty alebo pretlaku
  • 8 poriadnych PL  arašidového masla
  • 2 veľké listy kučeravého kelu
  • 2 PL kokosového oleja (ak nemáte, môže byť aj olivový)

Tip na servírovane:

  • čierna ryža
  • kokosové mlieko
  • petržlenová vňať

Postup: 

Červenú cibuľu nakrájame nadrobno a batat na malé kocky. Spolu ich smažíme na kokosovom oleji približne 10 minút. Po tomto čase pridáme pretlačený, alebo nastrúhaný cesnak a na malinké kúsky nasekaný zázvor. Premiešame, minútku posmažíme a zalejeme krájanými paradajkami a zeleninovým vývarom. Do misky si zatiaľ pripravíme 8 PL arašidového masla, ktoré vymiešame s 1 PL paradajkovej pasty. Potom si zoberieme naberačku a odoberieme z polievky tekutinu, ktorú postupne primiešavame do arašidového masla, pokým nemá redšiu konzistenciu. 3 naberačky by mali stačiť. Ak by sme arašidové maslo pridali do polievky hneď, nemuselo by sa tak pekne rozmiešať. Potom „tekuté arašidové maslo“ primiešame do polievky spolu s kučeravým kelom, ktorého lístky sme oddelili od stopky a nakrájali na rezance. Teraz už len varíme polievku na najnižšom stupni 12 – 15 minút a sem-tam ju premiešame.

Zdroj: biteme.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hlivová polievka s tymiánovými knedličkamiHlivová polievka s tymianovými knedličkami

Zasýti i ohreje. 

 

 

Brokolicová polievka so syrovým čipsomBrokolicová polievka so syrovým čipsom

Je nabitá vitamínmi, minerálmi, vlákninou i chlorofylom.

 

Zeleninová polievka s batatmi a cviklouZeleninová polievka s batatmi a cviklou

Obsahuje veľa vlákniny a minerálov, vitamíny E, C, karotény, minerály a dôležité polyfenolové antioxidanty. 

 


Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Africká polievka z arašidového masla

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1327
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.