8. MAR 2017

Pečené polentové hranolky

Kto by veril, že hranolčeky na obrázku nie sú zo zemiakov a ani nie sú vyprážané? 

Príprava: 10 minút

Tepelná úprava: 50 minút

Množstvo: 4 porcie

Ingrediencie (na 4 porcie):

  • 1 hrnček polenty
  • 3 hrnčeky vody
  • 1 ČL morskej soli
  • cesnakové korenie
  • tymian
  • oregano

Postup:

Polentu si v hrnci rozmiešame s ostatnými surovinami a uvaríme ju do zhustnutia.

Uvarenú polentu vylejeme do veľkej, fóliou vystlatej formy a uložíme ju aspoň na 2 hodiny do chladničky (môže to byť tiež cez noc).

Stuhnutú polentu následne nakrájame na tenké hranolčeky a postriekame (potrieme) ju trochou olivového oleja. Hranolčeky poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme ich 30 až 35 minút pri 230 stupňoch dochrumkava.

Zdroj: fitrecepty.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Pita plnená rybou a šalátomPita plnená rybou a šalátom

Jednoduchá rýchlovka na obed či večeru pre celú rodinu. Tieto pita placky plnené rybou a šalátom si zamilujete.

 

Korenistý batatový chlebíkKorenistý batatový chlebík

V tomto recepte sme použili veľmi chutné a naozaj vysokokvalitné mandľové maslo od Powerlogy. 

 

Mrkvová tofu nátierkaMrkvová tofu nátierka

Jednoduchá a chutná nátierka s tofu, tvarohom, mrkvou a cesnakom. 


Autor článku

LuciaW

Lucia Wagnerova

Zdravému životnému štýlu sa venujem už takmer 10 rokov. Rada experimentujem v kuchyni a pretváram nezdravé jedlá do zdravšej podoby. Svojimi fit receptami poukazujem na to, že jesť zdravo sa dá jednoducho, chutne a hravo.

www.fitrecepty.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečené polentové hranolky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1248
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.