16. SEP 2016

Slivkový páj

Koláč zo špaldovej múky, s mandľami a slivkami.

Suroviny:

  • 150 g celozrnnej špaldovej múky
  • 40 g mletých mandlí alebo aj iných orechov (výborný je s lieskovými orieškami)
  • 1 vajíčko
  • 90 g oleja – alsan, maslo alebo kokosový olej
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • štipka soli

Postup:

Najprv treba vypracovať cesto a nechať v chladničke aspoň hodinu. Cesto rozvaľkám na kruh cca 25 až 30 cm, potriem ho figovým džemom (najlepšie bez cukru) – okraje nechať voľné aspoň 3 cm. Na džem položím slivky poprášené korením do perníkov. Prehrniem cesto cez náplň, mierne pritlačím, aby sa záhyby zlepili. Okraje potieram cukrovou vodou a posypem troškou trstinového cukru. Pečiem asi 35 minút.

Zdroj: kolacebezprace.sk

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Datlový cheesecake so škoricouDatlový cheesecake so škoricou

Lahodný raňajkový koláčik alebo aj dezert, ak chcete, má opäť zdravú príchuť.

 

Špaldové pudingové rezyŠpaldové pudingové rezy

Pudingové rezy preto, lebo tento koláč zvykneme robiť na veľký plech a krájame ho na kúsky. 

 

 

Makové muffiny s mrkvou a malinamiMakové muffiny s mrkvou a malinami

Vláčne, mäkké a jemné ako pena napriek tomu, že obsahujú zeleninu. 

 


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Slivkový páj

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.