Krehký tvarohovo-krupicový koláčik
Na prípravu môžete využiť kukuričnú alebo pohánkovú krupicu.
Suroviny:
- 500 g tvarohu
- 150 g krupice podľa vlastného výberu
- 350 ml mlieka (plnotučné, alebo rastlinné)
- 4 vajcia
- 150 g trstinového cukru
- kôru z citróna a limetky v BIO kvalite (prípadne sušené ovocie)
- 50 g hrozienok
Postup:
Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. 100 g cukru si vyšľaháme so žĺtkami, pridáme tvaroh a uvarenú kašu.
Z bielok a cukru, ktorý zostal, vyšľaháme sneh a zašľaháme ho do pripravenej tvarohovej zmesi.
Na záver pridáme kôru z limetky a citróna. Ja som pridala aj sušené ovocie a oriešky. Pečieme dozlatista pri teplote 180 °Celzia. Mne sa piekol asi hodinu, záleží od hrúbky.
Zdroj receptu: fitshaker
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Už ťa omrzelo pečenie tých istých dezertov dookola? Priprav pre návštevu niečo špeciálne.
Celozrnné jablkové pité s mandľovým maslom
Jablkové pité patrí medzi chutnú jesennú klasiku.
Na ich prípravu potrebujete čokoládu a vajíčka.