27. NOV 2015

Krehký tvarohovo-krupicový koláčik

Na prípravu môžete využiť kukuričnú alebo pohánkovú krupicu. 

Suroviny: 

  • 500 g tvarohu
  • 150 g krupice podľa vlastného výberu
  • 350 ml mlieka (plnotučné, alebo rastlinné)
  • 4 vajcia
  • 150 g trstinového cukru
  • kôru z citróna a limetky v BIO kvalite (prípadne sušené ovocie)
  • 50 g hrozienok

Postup: 

Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. 100 g cukru si vyšľaháme so žĺtkami, pridáme tvaroh a uvarenú kašu.

Z bielok a cukru, ktorý zostal, vyšľaháme sneh a zašľaháme ho do pripravenej tvarohovej zmesi.

Na záver pridáme kôru z limetky a citróna. Ja som pridala aj sušené ovocie a oriešky. Pečieme dozlatista pri teplote 180 °Celzia. Mne sa piekol asi hodinu, záleží od hrúbky.

Zdroj receptu: fitshaker.sk

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hriešne dobrý zákusok: orieškové londýnske rezyOrieškové londýnske rezy

Už ťa omrzelo pečenie tých istých dezertov dookola? Priprav pre návštevu niečo špeciálne. 

 

Celozrnné jablkové pité s mandľovým maslomCelozrnné jablkové pité s mandľovým maslom

Jablkové pité patrí medzi chutnú jesennú klasiku. 

 

Brownies rezyBrownies rezy

Na ich prípravu potrebujete čokoládu a vajíčka. 

 


Anketa

Desiatujete každý deň?

Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856

Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Krehký tvarohovo-krupicový koláčik

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 856
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.