Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Krehký tvarohovo-krupicový koláčik

Na prípravu môžete využiť kukuričnú alebo pohánkovú krupicu. 

Krehký tvarohovo-krupicový koláčik
27. NOV 2015

Suroviny: 

  • 500 g tvarohu
  • 150 g krupice podľa vlastného výberu
  • 350 ml mlieka (plnotučné, alebo rastlinné)
  • 4 vajcia
  • 150 g trstinového cukru
  • kôru z citróna a limetky v BIO kvalite (prípadne sušené ovocie)
  • 50 g hrozienok

Postup: 

Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. 100 g cukru si vyšľaháme so žĺtkami, pridáme tvaroh a uvarenú kašu.

Z bielok a cukru, ktorý zostal, vyšľaháme sneh a zašľaháme ho do pripravenej tvarohovej zmesi.

Na záver pridáme kôru z limetky a citróna. Ja som pridala aj sušené ovocie a oriešky. Pečieme dozlatista pri teplote 180 °Celzia. Mne sa piekol asi hodinu, záleží od hrúbky.

Zdroj receptu: fitshaker

zdravedesiate

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Hriešne dobrý zákusok: orieškové londýnske rezyOrieškové londýnske rezy

Už ťa omrzelo pečenie tých istých dezertov dookola? Priprav pre návštevu niečo špeciálne. 

 

Celozrnné jablkové pité s mandľovým maslomCelozrnné jablkové pité s mandľovým maslom

Jablkové pité patrí medzi chutnú jesennú klasiku. 

 

Brownies rezyBrownies rezy

Na ich prípravu potrebujete čokoládu a vajíčka. 

 


Anketa

Desiatujete každý deň?

Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3408

Autor článku

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Krehký tvarohovo-krupicový koláčik

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.