16. AUG 2015

Bielkovinové bezlepkové koláčiky

Iba vajíčka, cukor a orechy? Stačí, chutia vynikajúco.

Suroviny: 

  • 2 vajíčka
  • 250 g nasekaných, alebo mletých orechov (mandle a lieskovce sú chuťovo jednotkou)
  • trstinový cukor (resp. med alebo cukor z kokosových kvetov) podľa chuti a preferencií
  • dobrovoľná ingrediencia: čokoláda s vysokým podielom kakaa (70 % a viac) nasekaná na malé kúsky

Postup: 

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Postupne a pomaly pridávame trstinový cukor alebo iné sladidlo podľa chuti, alebo podľa toho, či si sledujeme prísun sacharidov. Orechy zomelieme v mlynčeku na orechy. Kto má rád väčšie kúsky, môže skúsiť aj ručný mixér. A kto má čas a chuť, môže si oriešky nasekať nožom. Sneh s orieškami a žĺtkami premiešame. Lyžicou tvarujeme koláčiky a dávame ich na papier na pečenie (alebo robíme guľky tvarovaním v dlani). Pečieme pri 150 °C cca 30 minút. Pri pečení (sušení) necháme dvierka mierne pootvorené, aby unikala vlhkosť a pusinky boli pekne chrumkavé. Pusinky s orechmi a čokoládou pečieme pri vyššej teplote (asi 150 °C) kratší čas a čisté (bez čokolády) sušíme pri nižšej teplote (asi 100 °C) dlhší čas.

Zdroj receptu: fitshaker.sk 

 

Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o: 

Ľahké čokoládové cookiesĽahké čokoládové cookies

 

 

Koláčiky plné láskyKoláčiky plné lásky

 

 

Netradičné kakaové koláčikyNetradičné kakaové koláčiky


Autor článku

Fitshaker

Fitshaker .sk

Fitshaker je virtuálne fitko pre ženy, kde si môžu zacvičiť svoje obľúbená cvičenia v pohodlí svojho domova prostredníctvom videí. Ideálne pre všetky zaneprázdnené ženy, mamičky, či tehuľky, ktorým záleží na svojej postave.

http://www.fitshaker.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bielkovinové bezlepkové koláčiky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 858
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.