Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Špenátové pirôžky z celozrnnej špaldovej múky

Špenát je plný železa a ďalších živín. V kombinácii so špaldovou múkou si z neho môžete pripraviť aj chutné pirohy.

Špenátové pirôžky zcelozrnnej špaldovej múky
15. FEB 2015

Potrebujeme:

  • 500 g zemiakov
  • cca 300g (možno aj viac/menej podľa cesta) hladkej celozrnnej špaldovej múky 
  • 2 lyžice kokosového oleja 
  • 1 mrazený špenát
  • 50 g surového baby špenátu
  • 1 bryndzu (alebo aj syr Niva)
  • 1 väčšiu cibuľku
  • 5 šampiňónov
  • sterilizovanú kukuricu (1 menšiu konzervu)
  • himalájska soľ (podľa chuti)


Postup:

Uvaríme si zemiaky v šupke. Olúpeme ich a nastrúhame najemno. Prisypávame múku, štipku soli a tvarujeme cesto, aby sa veľmi nelepilo. Ak ho máme vytvarované, necháme ho trošku odstáť a zatiaľ si pripravíme špenátovú omáčku. Na kokosovom oleji opražíme cibuľku a nakrájané šampiňóny. Pridáme mrazený špenát, dochutíme, osolíme, okoreníme podľa vlastných predstáv a necháme podusiť. Občas pomiešame. Môžeme pridať aj lístky z čerstvého baby špenátu (ale tie je škoda tepelne upravovať, tak sme si ich potom pridali na tanier surové). Vyvaľkáme cesto, pokrájame na štvorce a do každého pridáme lyžičku bryndze alebo syru Niva s kukuricou (vegáni si namiesto syra a bryndze môžu spraviť plnku z mixovaného tofu, sójového bieleho jogurtu, pažítky a ochutia si ju podľa svojich predstáv). Pirohy preložíme, pritlačíme a postupne jeden po druhom vkladáme do vriacej osolenej vody. Tie, ktoré vyplávajú na povrch, naberieme lyžicou a môžeme podávať na tanier. Pridáme si špenátovú omáčku a ozdobíme špenátovými lístkami.

Odporúčame prečítať: Špenátová omeleta so sušenými paradajkami

Zdroj receptu: https://www.facebook.com/189633631994/photos/a.422335246994.214833.189633631994/10152994977396995/?type=1&theater

 


Autor článku

Ravita

Ravita s.r.o.

Spoločnosť Ravita je výrobca chutných produktov zdravej výživy. Prinášame kvalitné produkty určené pre tú najlepšiu starostlivosť o Vaše zdravie. Aby sme vyrobili tie najvýživnejšie produkty spájame pri výrobe tradíciu s láskou a kvalitu s jedinečnosťou. Vyrábame aj ekologicky, čiže s láskou

www.ravita.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špenátové pirôžky z celozrnnej špaldovej múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.