Špagety s pestom z medvedieho cesnaku a cuketou
Máte radi medvedí cesnak? Vedeli ste, že sa dá z neho pripraviť chutné pesto? V nasledujúcom recepte nájdete jeho praktické využitie vo fit kuchyni a rovnako aj postup na jeho prípravu.
Celkový čas prípravy: 30 minút
Porcie: 2
Suroviny:
- 250 g špagiet
- 1 menšia cuketa
- hrsť medvedieho cesnaku
- 3 PL olivového oleja
- hrsť orieškov (píniové alebo kešu)
- 1 PL parmezánu
- korenie
- soľ
Postup:
1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
2.Pripravíme si čerstvé pesto. Medvedí cesnak umyjeme a dáme do mixéra. Rozmixujeme ho na požadovanú konzistenciu spolu s opečenými píniovými orechmi alebo kešu, olivovým olejom, parmezánom a soľou podľa chuti.
3.Cuketu spracujeme škrabkou na plátky, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
4.Uvarené špagety zmiešame s pripraveným pestom z medvedieho cesnaku. Servírujeme na tanier a dozdobíme pripravenou cuketou.
Výživové hodnoty na jednu porciu: kalorická hodnota 2807 kj / 668 kcal, tuky 17 g, sacharidy 100 g, bielkoviny 24 g, GI priemer na 100 g 20
Návod na prípravu chutného domáceho pesta nájdete v tomto článku.
Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.