Parmezánové toliare
Máme pre vás famózny recept, ktorý poteší každého. Naozaj úplne každého!
Suroviny na približne 40 porcií:
- 75 g kvalitného strúhaného parmezánu (odporúčam vám, kúpiť si rovno nastrúhaný kvalitný syr, pretože v domácom prostredí sa vám nemusí podariť nastrúhať ho na drobné čiastočky)
- 100 g kvalitného domáceho masla
- 150 g hladkej špaldovej múky
- 1 vaječné žĺtko (ak trpíte intoleranciou na slepačie vajíčka, použite 5-6 žĺtkov prepeličích vajíčok, ktoré nahradia jedno slepačie)
- rozmarín (sušený, alebo čerstvý)
Postup:
Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady. Dajte cesto na dosku a ešte v rukách trochu cesto prevaľkajte. Rozdeľte cesto na polovicu a urobte valčeky s priemerom asi 3 cm. Zabaľte tieto valčeky do potravinovej fólie a nechajte v chladničke dobre vychladiť cca 45 minút. Rozohrejte rúru na 180 °C, pokiaľ valčeky chladnú v chladničke. Po 45-tich minútach nakrájajte valčeky na kolieska, toliare s hrúbkou asi 1 cm.Uložte ich na papier na pečenie a pečte 15-20 minút. Toliare by mali byť upečené dozlatista. Dajte ich na tajné miesto vychladnúť, inak vám hrozí, že ich zjete ešte pred vychladnutím a potom ich podávajte najlepšie s kvalitným vínom alebo talianskym Proseccom.
Chutia jednoducho neodolateľne. Určite si ich urobte na sviatky, na oslavy, Silvester, ale nezabudnite, na takéto oslavy aspoň z dvoch dávok. A už vôbec nemusíte kupovať pripravené slané výrobky v obchode. Vaši hostia vás budú jednoducho milovať.
Výživová hodnota na 1 toliarik: 40,8 kcal, 2,8 sacharidov, 1,2 bielkovín, 2,8 tuku