Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Parmezánové toliare

Máme pre vás famózny recept, ktorý poteší každého. Naozaj úplne každého!

Parmezánové toliare
25. DEC 2014

Suroviny na približne 40 porcií:

  • 75 g kvalitného strúhaného parmezánu (odporúčam vám, kúpiť si rovno nastrúhaný kvalitný syr, pretože v domácom prostredí sa vám nemusí podariť nastrúhať ho na drobné čiastočky)
  • 100 g kvalitného domáceho masla 
  • 150 g hladkej špaldovej múky
  • 1 vaječné žĺtko (ak trpíte intoleranciou na slepačie vajíčka, použite 5-6 žĺtkov prepeličích vajíčok, ktoré nahradia jedno slepačie)
  • rozmarín (sušený, alebo čerstvý)

Postup:

Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady. Dajte cesto na dosku a ešte v rukách trochu cesto prevaľkajte. Rozdeľte cesto na polovicu a urobte valčeky s priemerom asi 3 cm. Zabaľte tieto valčeky do potravinovej fólie a nechajte v chladničke dobre vychladiť cca 45 minút. Rozohrejte rúru na 180 °C, pokiaľ valčeky chladnú v chladničke. Po 45-tich minútach nakrájajte valčeky na kolieska, toliare s hrúbkou asi 1 cm.Uložte ich na papier na pečenie a pečte 15-20 minút. Toliare by mali byť upečené dozlatista. Dajte ich na tajné miesto vychladnúť, inak vám hrozí, že ich zjete ešte pred vychladnutím a potom ich podávajte najlepšie s kvalitným vínom alebo talianskym Proseccom.

Chutia jednoducho neodolateľne. Určite si ich urobte na sviatky, na oslavy, Silvester, ale nezabudnite, na takéto oslavy aspoň z dvoch dávok. A už vôbec nemusíte kupovať pripravené slané výrobky v obchode. Vaši hostia vás budú jednoducho milovať.

Výživová hodnota na 1 toliarik: 40,8 kcal, 2,8 sacharidov, 1,2 bielkovín, 2,8 tuku

Odporúčame prečítať: Kakaové cookies trochu netradične

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2081

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Parmezánové toliare

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.