Nadupané marokánky
Marokánky patria medzi moje najobľúbenejšie sladkosti a navyše sa dajú pripraviť zdravo.
14. FEB 2015
Ingrediencie (na cca 25 ks):
- 1 smotana na šľahanie (200 g, 12 %)
- 45 g celozrnnej múky
- 50 ryžového sirupu
- 100 g medu
- 380 g semienok a sušeného ovocia (50 g GOJI, 100 g sušených brusníc, 100 g nasekaných olúpaných mandlí, 100 g nasekaných vlašských orechov, 30 g semienok šalvie)
- 50 g rozpustenej horkej čokolády na potretie
Postup:
V malom hrnci najskôr zmiešame med, sirup, smotanu a múku a krátko povaríme, kým nevznikne hustejšia konzistencia. Zmes necháme vychladnúť. Medzitým si môžeme pokrájať všetky orechy a ovocie nadrobno a potom ich pridáme do vychladnutej zmesi. Na papieri na pečenie tvoríme malé placky a pečieme asi 15 min pri 150 °C. Vychladnuté placky potom potrieme rozpustenou horkou čokoládou a necháme vychladnúť a ideálne zmäknúť minimálne týždeň v krabici v chlade.
Odporúčame prečítať: Krémové trio
http://www.biochemicka.cz/clanek-20/nadupane-marokanky
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)