Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Nadupané marokánky

Marokánky patria medzi moje najobľúbenejšie sladkosti a navyše sa dajú pripraviť zdravo. 

Nadupané marokánky
14. FEB 2015

Ingrediencie (na cca 25 ks):

  • 1 smotana na šľahanie (200 g, 12 %)
  • 45 g celozrnnej múky
  • 50 ryžového sirupu 
  • 100 g medu
  • 380 g semienok a sušeného ovocia (50 g GOJI, 100 g sušených brusníc, 100 g nasekaných olúpaných mandlí, 100 g nasekaných vlašských orechov, 30 g semienok šalvie)
  • 50 g rozpustenej horkej čokolády na potretie

Postup:

V malom hrnci najskôr zmiešame med, sirup, smotanu a múku a krátko povaríme, kým nevznikne hustejšia konzistencia. Zmes necháme vychladnúť. Medzitým si môžeme pokrájať všetky orechy a ovocie nadrobno a potom ich pridáme do vychladnutej zmesi. Na papieri na pečenie tvoríme malé placky a pečieme asi 15 min pri 150 °C. Vychladnuté placky potom potrieme rozpustenou horkou čokoládou a necháme vychladnúť a ideálne zmäknúť minimálne týždeň v krabici v chlade.

Odporúčame prečítať: Krémové trio

http://www.biochemicka.cz/clanek-20/nadupane-marokanky


Autor článku

biochemicka

Michaela Bebová

Štúdium tak krásneho odboru akým je biochémia mi umožnilo nahliadnuť do problematiky výživy z tej najzákladnejšej úrovne - z úrovne metabolizmu a najzákladnejších chemických procesov v našom tele. Výžive a zdravému životnému štýlu sa venujem už viac ako 10 rokov, spolupracujem na výživových seminároch a akciách, venujem sa publikačnej činnosti a poskytujem konzultácie v oblasti výživy a zdravého životného štýlu s individuálnym prístupom ku každému klientovi.

www.biochemicka.cz

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Nadupané marokánky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.