Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Muffiny z batátov so špenátom a kozím syrom

Batáty, čiže sladké zemiaky sú veľmi osožná hľuza, ktorú dostať takmer celoročne už aj v reťazcoch. 

Muffiny z batátov so špenátom a kozím syrom
25. FEB 2015

Potrebujeme:

  • 380 g uvarených batátov bez šupky
  • 125 g cícerovej múky
  • 125 g pohánkovej múky
  • 125 g roztopeného masla
  • 130 g kozieho syru mladého, alebo polovyzretého
  • 3 dcl acidofilného mlieka
  • 4 ks vajíčok
  • 100 g mladého listového špenátu
  • 1 malá lyžička kurkumy
  • mletá rasca, korenie z mlynčeka
  • soľ
  • prášok do pečiva 1 a pol balíka
  • 1 malá lyžička sódy bikarbóny

Postup:

Zmiešame spolu v miske vajíčka, roztopené maslo, acidofilné mlieko a nahrubo nastrúhaný kozí syr (30 g odložíme na dekoráciu). Ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Pridáme koreniny a popučené batáty, múky a prášok do pečiva so sódou bikarbónou. Všetko vymiešame na hladkú hmotu. Na záver vmiešame umyté a utierkou vysušené  listy špenátu. Papierové košíčky uložíme do formy a do troch štvrtín naplníme zmesou. Povrch posypeme strúhaným syrom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov Celzia cca 25-30 minút. Muffiny vyberieme ihneď  po upečení a necháme vychladnúť na drevenej doske. Z tejto dávky urobíte 24 ks.

Odporúčame prečítať: Cukinové muffiny s oranžovým pyré a cviklovým carpacciom

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/02/22/muffiny-batatov-spenatom-kozim-syrom-bez-lepku/


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Muffiny z batátov so špenátom a kozím syrom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.