Muffiny z batátov so špenátom a kozím syrom
Batáty, čiže sladké zemiaky sú veľmi osožná hľuza, ktorú dostať takmer celoročne už aj v reťazcoch.
Potrebujeme:
- 380 g uvarených batátov bez šupky
- 125 g cícerovej múky
- 125 g pohánkovej múky
- 125 g roztopeného masla
- 130 g kozieho syru mladého, alebo polovyzretého
- 3 dcl acidofilného mlieka
- 4 ks vajíčok
- 100 g mladého listového špenátu
- 1 malá lyžička kurkumy
- mletá rasca, korenie z mlynčeka
- soľ
- prášok do pečiva 1 a pol balíka
- 1 malá lyžička sódy bikarbóny
Postup:
Zmiešame spolu v miske vajíčka, roztopené maslo, acidofilné mlieko a nahrubo nastrúhaný kozí syr (30 g odložíme na dekoráciu). Ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Pridáme koreniny a popučené batáty, múky a prášok do pečiva so sódou bikarbónou. Všetko vymiešame na hladkú hmotu. Na záver vmiešame umyté a utierkou vysušené listy špenátu. Papierové košíčky uložíme do formy a do troch štvrtín naplníme zmesou. Povrch posypeme strúhaným syrom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov Celzia cca 25-30 minút. Muffiny vyberieme ihneď po upečení a necháme vychladnúť na drevenej doske. Z tejto dávky urobíte 24 ks.
Odporúčame prečítať: Cukinové muffiny s oranžovým pyré a cviklovým carpacciom
Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/02/22/