Domáci cereálny müsli koláč
Rýchly koláč je ďalší zo série, čo dať deťom na raňajky a desiatu, moja takmer každodenná dilema.
Potrebujeme:
- 90 g sušeného ovocia nesíreneho (bez oleja, najlepšie v bio kvalite: datle, sušený zázvor, brusnice nakrájané na drobné kúsky)
- 20 g kustovnice čínskej (goji zaliate horúcou vodou a vyluhované cca 40 minút, scedené a odkvapkané)
- 60 g nasekaných pekanových orechov a surových pistácií (nepražených)
- 120 g ovsených vločiek
- 20 g gaštanových vločiek
- 50g slnečnicových semienok
- 250 g masla kravského 82%
- 80 g trstinového cukru
- 60 g extrudovanej pšenovej kaše
- 60 g kukuričných lupienkov nalámaných
- 2 polievkové lyžice medu
- 2 polievkové lyžice raw kakaa
- 1 polievková lyžica arašidového masla
Postup:
V miske vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do krémovitej konzistencie. Pridáme sušené ovocie, orechy, kustovnicu, semienka slnečnice, kukuričné lupienky, vločky a pšenovú zmes premiešané v druhej miske. Zmes z oboch misiek poriadne premiešame vidličkou. Pridáme kakao, med, škoricu, arašidové maslo a opäť miešame. Vytvorí sa homogénna lepivá hmota. Zmes položíme na plech (menší formát 25 x 35 cm, vyložený papierom na pečenie) a rozotrieme do výšky 2 cm. Dávame pozor, aby bol plát cesta súvislý a pritlačíme, vyrovnáme plochým cukrárskym nožom či latexovou stierkou na vyrovnanie povrchu. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 170 stupňov Celzia 22 minút. Necháme vychladnúť a po hodine nakrájame na ľubovoľné tvary.