"Čokomalinové" srdiečka bez lepku
Tieto milé a chutné srdiečka budú vašim drobcom v škole chutiť.
Potrebujeme:
- 150 g šachorovej múky (múka zo zemných mandlí)
- 40 g makadamovej múky
- 40 g prosovej múky
- 100 g živočíšneho farmárskeho masla 82 %
- 100 g cukru kokosového, alebo trstinového
- 4 vajíčka
- 40 g kvalitného kakaa
- 250 g jogurtu
- 150 g malín (umytých a odkvapkaných)
- 1 prášok do pečiva (bezfosfátový)
- 1 ČL sódy bikarbóny
Postup:
Pred pečením sa uistite, či majú všetky suroviny okrem masla izbovú teplotu. Maslo rozpustíme a vymiešame v mise spolu s cukrom a vajíčkami. Pridáme jogurt, premiešame, ďalej pridáme kakao a múky, prášok do pečiva so sodou bikarbónou. Vymiešame metličkou na hladké cesto a primiešame umyté maliny. Cesto s malinami premiešame zopárkrát metličkou, aby sa maliny čiastočne rozdelili. Maliny treba pred použitím vysušiť a presvedčiť sa, či vo vnútri nie je voda. Cesto musí byť hustejšie, ale musí sa pomaly liať. Naplníme silikonovú formu asi do 2/3 a pečieme 30 minút pri teplote 170 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre. Po upečení vyklopíme na drevenú dosku a necháme vychladnúť.
Odporúčame prečítať: Úžasný browniebez cukru, mlieka a múky
Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/04/30/cokomalinove-srdiecka-bez-lepku/