Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

"Čokomalinové" srdiečka bez lepku

Tieto milé  a chutné srdiečka budú vašim drobcom v škole chutiť.

7. MÁJ 2015

Potrebujeme:

  • 150 g šachorovej múky (múka zo zemných mandlí)
  • 40 g makadamovej múky
  • 40 g prosovej múky
  • 100 g živočíšneho farmárskeho masla 82 %
  • 100 g cukru kokosového, alebo trstinového
  • 4 vajíčka
  • 40 g kvalitného kakaa
  • 250 g jogurtu 
  • 150 g malín (umytých a odkvapkaných)
  • 1 prášok do pečiva (bezfosfátový)
  • 1 ČL sódy bikarbóny

Postup:

Pred pečením sa uistite, či majú všetky suroviny okrem masla izbovú teplotu. Maslo rozpustíme a vymiešame v mise spolu s cukrom a vajíčkami. Pridáme jogurt, premiešame, ďalej pridáme kakao a múky, prášok do pečiva so sodou bikarbónou. Vymiešame metličkou na hladké cesto a primiešame umyté maliny. Cesto s malinami premiešame zopárkrát metličkou, aby sa maliny čiastočne rozdelili. Maliny treba pred použitím vysušiť a presvedčiť sa, či vo vnútri nie je voda. Cesto musí byť hustejšie, ale musí sa pomaly liať. Naplníme silikonovú formu asi do 2/3 a pečieme 30 minút pri teplote 170 stupňov Celzia v teplovzdušnej rúre. Po upečení vyklopíme na drevenú dosku a necháme vychladnúť.

Odporúčame prečítať: Úžasný browniebez cukru, mlieka a múky

Zdroj receptu: http://horecka.sk/2015/04/30/cokomalinove-srdiecka-bez-lepku/


Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - "Čokomalinové" srdiečka bez lepku

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.