Čokoládové cookies
Sú bez lepku, lebo sme použili ryžovú múku.
13. APR 2015
Suroviny na cca 24 kúskov:
- 2 vajcia (alebo 10 kúskov prepeličích)
- 100 ml olivového oleja (môžete použiť aj kokosový tuk)
- 80 g cukru (alebo kokosového cukru, ak chcete aby cookies mali nižší GI)
- 250 g ryžovej múky
- 30 g kvalitného kakaa
- 1 ČL sódy
- 250g čokolády (rozpustiť a časť cca 1/4 nechať na kúsky)
- chilli, soľ
- vanilkový extrakt
Postup:
Polovicu čokolády nechajte nad parou roztopiť a druhú polovicu čokolády nasekajte nahrubo.Vyšľahajte celé vajcia s trstinovým cukrom a pridajte olej. Ryžovú múku zmiešajte so sódou bikarbónou, štipkou soli, chilli vločkami (nemusí byť) a kakaom. Suchú zmes vmiešajte do vaječnej zmesi, dobre premiešajte a na záver pridajte posekanú čokoládu. Vznikne vám tuhšia hmota, z ktorej vytvarujte cookies a dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170-180 stupňov Celzia cca 12 minút. Nechajte vychladiť na plechu, pečivo z ryžovej múky je krehkejšie.
Odporúčame prečítať: Fantastické raw guľôčky
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2420
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)