Už dlhšie sme testovali rôzne recepty na kari. Je ich naozaj neúrekom, čo je vlastne veľmi pekné, lebo toto jedlo ponúka množstvo priestoru pre vlastnú fantáziu. My vám dnes prinášame tú našu „bite me verziu“ a veríme, že vás očarí.
Ak túto tortičku pripravíte návšteve, určite sa poteší.
Tento recept sme si priniesli z Oravy od kamarátky Alenky a nazvali sme ho mrkváčiky. To preto, lebo tretinu cesta tvorí práve strúhaná mrkva. Je to koláčik bez pridaného cukru a bez mlieka (ak namiesto masla použijete rastlinný tuk, alebo pokojne aj bravčovú masť), bez vajec a ja som použila celozrnnú špaldovú múku.
Paradajková polievka je bohatým zdrojom lykopénu a s chrumkavou fazuľkou chutí výnimočne dobre.
Pôvodne som si nakúpila červenú repu, že si z nej urobím smoothie na raňajky. Nakoniec som ju zakomponovala do koláčika.
Chia semiačka sú zdrojom mnohých cenných látok. Môžete ich využiť ako potravinu vhodnú na regeneráciu po tréningu.
Cvikla, čili a brusnicovo-čokoládový džem sú len niekoľkými ingredienciami, ktoré robia túto tortu dokonalou.
Tohto roku sme experimentovali s paradajkami čiernej farby, ktoré chutili sladko a inak ako červené.
Vymysleli sme pre vás recept na úžasný ľahký makový koláč s použitím kokosového mlieka a dokonca aj alternatívu bez cukru s použitím banánov a medu.
Neviete, akú prílohu zvoliť k mäsu? Mrkva v kombinácii so zelerom vás naozaj nesklame.
Máte chuť na niečo sladké a zdravé? Čo poviete na chutné palacinky?
Ak ste milovníkom koláčov, urobte si ich aspoň trošku v zdravšej verzii so špaldovou múkou. Alebo ešte lepšie, darujte špaldovú múku a trstinový cukor svojej babičke a nech vám ich pripraví ona. Chutia vynikajúco.
Príprava je veľmi krátka a celé varenie stojí človeka len málo námahy, ale výsledok stojí za to. Toto jedlo jednoznačne patrí k mojím obľúbeným. Je zdravé, ľahké a, samozrejme, veľmi chutné.
Ľahké a chutné. V tomto prípade naozaj nemáte čo pokaziť.
Neviete, čo dnes variť na obed? Doprajte si chutné kura so špaldovo-špenátovými haluškami.
Ak neviete, ako využiť niektoré ingrediencie, vyskúšajte túto thajskú kokosovú zeleninovú polievku, ktorá vás príjemne zahreje, aj zasýti. Ak ste skôr na mäso, pridajte do nej kúsky kuracích pŕs, alebo krevety.
Výhodou tekvíc hokkaido je, že v chladnejšom prostredí pivníc vydržia aj niekoľko mesiacov. Určite ste sa stretli s množstvom zaujímavých receptov tekvicových polievok, ale táto je výnimočná.
Rád by som vás inšpiroval k príprave niečoho nového. Zverejním svoj recept na perfektnú sladkú a zdravú "mňamku" a tou je chia puding.
Socca je z cícerovej múky a fantastické na nej je, že je vhodná aj pre celiatikov. Môže sa použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok, ale mi si z nej najrašej robíme placky zvané socca.