Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Čili-čoko torta z cvikly s brusnicovo-čokoládovým džemom

Cvikla, čili a brusnicovo-čokoládový džem sú len niekoľkými ingredienciami, ktoré robia túto tortu dokonalou. 

Chilli - čoko torta z cvikly s domácim pikantným brusnicovo - čokoládovým džemom
4. OKT 2014

Odporúčame prečítať: Chcete byť zdraví, štíhli a vitálni? Jedzte červenú repu!

Na prípravu torty o priemere 20cm potrebujeme:

  • 2 stredne veľké cvikly
  • 1 hrnček celozrnnej polohrubej múky
  • 1 tabuľka tmavej 80 % čokolády
  • 4 PL maslo ghee
  • 2 PL brezový cukor (xylitol)
  • 3 bio vajcia
  • 3 PL kvalitného kakaa
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 PL sušeného čili korenia
  • štipka soli
  • štipka sódy bikarbóny na polevu
  • 1/2 hrnčeka pikantného brusnicového domáceho džemu
  • 2 PL maslo ghee
  • 1 tabuľka tmavej aspoň 80 % bio čokolády

Postup prípravy: 

Cviklu uvaríme v šupke (nie dlho, nech je ešte chrumkavá - stačí 20 minút). Po uvarení ju nastrúhame najemno. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia. Čokoládu rozpustíme nad parou spolu s maslom ghee. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Do vajíčok primiešame rozpustenú čokoládu s maslom, cviklu, preosiatu múku s práškom do pečiva a štipkou sódy bikarbóny, kakao a úplne na záver čili korenie. Dobre premiešame. Tortovú formu si vymastíme maslom ghee a zmes do nej vylejeme. Pečieme 30 minút.

Kým sa torta pečie ohrejeme si brusnicový džem a dáme doň priamo do kastrólika 1 riadok čokolády, tak aby sa rozpustila a premiešala s džemom. Nad parou si roztopíme zvyšok čokolády spolu s maslom ghee. Tortu vyberieme z rúry, necháme ju vychladnúť. Vychladnutú ju vyberieme z formy a potrieme pripraveným džemom a na záver polejeme rozpustenou čokoládou. Ihneď vložíme do chladničky. Keď čokoláda stuhne, tortu vyberieme a do chladničky ju už nedávame, pretože tým, že je vo vnútri vláčna a čokoládová, v chlade príliš stuhne. Ak ju však nedojete a chcete ju na noc uskladniť do chladničky, vyberte ju hodinu pred podávaním.

Odporúčame prečítať: Cviklový krém s bryndzovými šúľancami

Viac tu: http://www.zdravienatanieri.sk/vydatne-ranajky/ranne-kolaciky/

Autor článku

zdravienatanieri

Natália Spišiaková

Milujem jedlo! Jedlo je moja závislosť a preto si musím vyberať. Až vekom som došla k uvedomeniu, že telo nie je „kuka nádoba“, ale dar, o ktorý sa treba starať, rozmaznávať ho a lahodiť mu. Všetka starostlivosť sa nám v dobrom vráti. Keďže mám hlavu plnú super zdravých receptov, cítila som potrebu podeliť sa s ostatnými.

http://www.zdravienatanieri.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Čili-čoko torta z cvikly s brusnicovo-čokoládovým džemom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.