Zdravý perník s červenou repou
Pôvodne som si nakúpila červenú repu, že si z nej urobím smoothie na raňajky. Nakoniec som ju zakomponovala do koláčika.
Odporúčame prečítať: Chcete byť zdraví, štíhli a výkonní? Jedzte červenú repu!
Potrebujeme:
- 150 g jahôd
- 220 g červenej repy
- 2 PL kokosového oleja
- 260 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 370 g špaldovej múky
- 1 ČL sódy
- 2 PL kakaa
- štipka škorice
- štipka muškátového orieška
- 70 g nasekaných orechov
- sójové mlieko na zriedenie cesta
- domáci kyslý džem
- 200 g kvalitnej horkej čokolády
- 180 ml šľahačkovej smotany
Postup:
Vajcia s cukrom vyšľaháme. Očistenú repu, jahody a kokosový olej spolu vymiešame v mixéri a primiešame ku zmesi vajec a cukru. Múku si zmiešame so sódou, kakaom, škoricou, muškátovým orieškom a postupne zamiešame ku zmesi. Nakoniec pridáme orechy.
Ak by bolo cesto príliš husté, primiešame trochu sójového mlieka podľa potreby. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme približne 20-25 minút pri teplote cca 170 stupňov Celzia.
Po upečení necháme trochu vychladnúť a potrieme džemom. Smotanu nalejeme do hrnca, necháme ju trochu zohriať a pridáme polámanú čokoládu. Za stáleho miešania necháme rozpustiť čokoládu. Polevou polejeme koláčik a necháme stuhnúť.