Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Polievka z pečených paradajok

Tohto roku sme experimentovali s paradajkami čiernej farby, ktoré chutili sladko a inak ako červené.

Polievka z pečených paradajok
3. OKT 2014

Odporúčame prečítať: 5 potravín, ktoré nakopnú váš mozog

Čo budete potrebovať na 4 porcie:

  • 150 g jabĺk
  • 1200 g paradajok
  • 50 g jarnej cibuľky
  • 20 g cesnaku
  • 50 g zeleru
  • 100 g cibule
  • 10 g trstinového cukru
  • 10 ml extra panenského olivového oleja
  • 80 g papriky (bielej, zelenej)
  • 15 g bieleho octu Balsamico
  • soľ
  • mletú škoricu
  • mleté čierne korenie
  • vetvička tymiánu
  • bobkový list
  • čerstvý rozmarín
  • čerstvá bazalka

Príprava:

Paradajky prekrojíte na polovičky a reznou plochou ich uložíte na plech, cibuľu pokrájajte na štvrťky, jarnú cibuľku nakrájajte na väčšie kúsky, cesnak len po dĺžke rozkrojte a vyberte klíčok, papriku na väčšie kúsky, jablko pokrájajte na plátky a zeler na kúsky.

Všetko rozdeľte na plech k paradajkám, pridajte bobkový list, vetvičky čerstvého tymiánu a rozmarínu, pridajte čerstvo mleté korenie  a trochu soli a pokvapkajte olejom. Rúru rozohrejte na 200 stupňov Celzia a vložte do nej plech so zeleninou na cca 15 minút. Dajte pozor, aby vám paradajky neohoreli. Vyberte z rúry a nechajte trochu vychladiť. Potom stiahnite šupku z paradajok. Pečenú zeleninu preložte aj so šťavou do hrnca a tyčovým mixérom rozmixujte. Cez cedidlo s väčšími otvormi prepasírujte (ale aj nemusíte). Vodou, alebo vývarom rozrieďte na potrebnú hustotu a množstvo. Osoľte, pridajte štipku cukru a balsamikový ocot. Ozdobte čerstvou bazalkou.

A ešte jeden tip:

Ak nemáte čas na prípravu polievky z pečených paradajok, uvarte si najjednoduchšiu paradajkovú polievku a aj najrýchlejšiu.

Paradajky nakrojte, ponorte do vriacej vody, po minúte vyberte a ošúpte. Nakrájajte ich na väčšsie kúsky. Na oleji speňte nakrájanú cibuľu, cesnak a čerstvý zázvor, pridajte bobkový list, nové korenie, čierne korenie, jeden hrebíček a lyžicu trstinového cukru. Po orestovaní pridajte nakrájané paradajky, šoľ, sušenú bazalku a trochu tymiánu. Duste cca 15 minút, rozmixujte ponorným mixérom (nie dohladka) a podávajte s parmezánom, údeným lososom, alebo opečenou bielou bagetkou s olivovým olejom. 

Odporúčame prečítať: Chudnete? Jedzte potraviny s nízkym glykemickým indexom!

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=1950
Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (tiramisustudio)

Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Polievka z pečených paradajok

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.