Socca alias cícerová placka
Socca je z cícerovej múky a fantastické na nej je, že je vhodná aj pre celiatikov. Môže sa použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok, ale mi si z nej najrašej robíme placky zvané socca.
21. SEP 2014
Odporúčame prečítať: Kvalitné zdroje bielkovín, ktoré nesmú chýbať v jedálničku športovca
Doba prípravy: cca 15 minút.
Na 4 placky potrebujeme (aj keď záleží podľa toho, aké hrubé ich pripravíme):
- 150 g cícerovej múky (kúpite v orientálnych alebo bio potravinách)
- 250 ml vody
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ
- môžete pridať aj vaše obľúbené bylinky, cibuľu, semiačka, čokoľvek, čo vás napadne
Postup:
Z uvedených ingrediencií si mixérom, alebo metličkou vymiešame cesto, ktoré by malo byť o niečo hustejšie ako palacinkové. My soccu robíme na panvici a na dostatočnom množstve oleja (z každej strany sa opeká cca 2 minúty), ale dá sa robiť aj v pekáči. Najmä vtedy, ak ju pripravujete pre viacero osôb. Tu však treba opatrne vybrať veľkosť pekáča a množstvo cesta.
Odporúčame prečítať: Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou
Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/socca-alias-cicerova-placka/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)