Hummus je arabská špecialita, ktorej základom je sezamové maslo a cícer.
Táto nátierka sa dá použiť ako príloha k zeleninovým plackám, koftám, fašírkam, karbonátkam, falafelu, k pečenému mäsu a na chlieb.
Bryndza, špenát a k tomu čerstvý celozrnný alebo špaldový chlebík. Výborné na raňajky i na večeru.
S čím skombinovať červenú repu? Je zdravým životabudičom nielen do „smú-tí“, ale výborne chutí s fetou a bazalkovým pestom.
“Každá diéta, ktorá nedovoľuje jesť chlieb, je diéta, ktorá na mňa nefunguje.” Ak sa riadite týmto heslom, je tento recept práve pre vás.
Táto nátierka nielen parádne chutí, ale očarí aj svojou zelenou farbou.
Tekvicový dip, alebo nátierka je vhodná na cesty, na raňajky i večere alebo ako dip k zelenine.
Máte chuť na niečo menej tradičné? Okrem papriky, uhorky, mrkvy či avokáda v nich nájdete aj slnečnicu, kešu oriešky a sezam.
Socca je z cícerovej múky a fantastické na nej je, že je vhodná aj pre celiatikov. Môže sa použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok, ale mi si z nej najrašej robíme placky zvané socca.
Hlávky slnečníc, otáčajúce sa za slnkom, inšpirovali nielen Vincenta van Gogha… Slnečnicové, ale aj iné semiačka nás priviedli k ďalšiemu mimoriadne chutnému a zdravému receptu.
Baklažán je jedna z mojich najobľúbenejších druhov zeleniny. V poslednej dobe ma prekvapilo, vyplývajúc z rozhovorov, že ľudia ju nevedia pripravovať, a tak uvádzam jednoduchý recept s použitím klasických surovín, ktoré sú u nás dostupné.
Mrkva so sezamom? Jedinečná kombinácia!
Chystáte sa na posedenie s priateľmi. Tejto pochúťke neodolajú!
Máte chuť si zachrumkať? Tieto zeleninové závitky sú na to ako stvorené a navyše výborne chutia.
Chutné, lahodné a hlavne zdravé! Veď posúďte sami!
Syr tofu sa vyrába rozomieľaním uvarených bôbov sóje, z ktorých sa získava sójové mlieko a to sa potom zráža použitím syridla. Obsahuje velmi málo sodíka, nijaký cholesterol a, naopak, množstvo cenných vitamínov (najmä B a E), minerálov (vápnik, horčík či železo) a fytoestrogénov, ktoré pomáhajú udržiavať hormonálnu hladinu organizmu v zdravej rovnováhe.
Ste fanúšikmi vajíčok na raňajky, alebo poriadne vyhladnutí po minulej (ťažkej) noci? Ak áno, určite si pochutíte na tomto skvelom sendviči. Prajeme aj naďalej chutné rána a dobrú náladu!
Aj z obyčajného jedla môžete mať zážitok a chutnú a zdravú večeru. A hlavne z ingrediencií, ktoré poznáte. Po príchode domov som teda vytiahla domáce vajíčka od babky, cibuľu, čerstvý špenát a bola večera, ktorá chutila, na ktorú sa dalo pozerať, ktorá zasýtila, a to najlepšie - skladala sa z troch ingrediencií.
Vedeli ste, že základným problémom jogurtov už vôbec nie je obsah tuku, ale práve obsah cukru a chemikálii (éčiek), ktoré sú v súčasnosti pridávané do známych jogurtov. Tučný znamená skutočný, zdravý a minimálne upravovaný.