Karpačo z červenej repy s fetou a bazalkovým pestom
S čím skombinovať červenú repu? Je zdravým životabudičom nielen do „smú-tí“, ale výborne chutí s fetou a bazalkovým pestom.
Na 2-4 porcie potrebujeme:
- 200 g uvarená cvikla
- 100 g feta
- 2 PL pesto + 3 PL olivový olej
- morská soľ
POSTUP:
Uvaríme si cviklu. Keď vychladne, nakrájame ju na krájači na čo najtenšie plátky. Nadekorujeme ich na tanier tak, aby sa vždy trochu prekrývali. Navrch nadrobíme prstami syr feta.
Bazalkové pesto vymiešame s olivovým olejom. Pokvapkáme ním cviklu. Trošku osolíme morskou soľou a môžeme podávať. Ideálnou prílohou je pečivo, ale takéto karpačo si viem predstaviť aj ako prílohu ku steaku.
Zdroj receptu: foodblogerka.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Cvikla obsahuje veľa antioxidantov a aj betaín. Betaín napomáha tráviacemu systému a podporuje produkciu žalúdočnej kyseliny.
Šalát zo zelených fazuliek, brokolice a cvikle
Šalát s kuracími prsiami.
Do šošovice pridáme špenátové listy, opražený tempeh, rôzne semiačka, mandle a domácu zálievku.