Nátierka z tekvicových semiačok
Táto nátierka nielen parádne chutí, ale očarí aj svojou zelenou farbou.
24. APR 2015
Recept pre štyri osoby
Doba prípravy: 15 min.
Potrebujeme:
- 60 g tekvicových semiačok
- 400 g cottage cheese, alebo jemného kozieho syra (podľa toho, čo vám viac chutí)
- 2 ČL mletej rasce
- hrsť petržlenovej vňate, umytej a nasekanej
- 4 PL tekvicového oleja
- 2 PL kyslej smotany (môžete aj vynechať, ale podľá nás dodá nátierke tú správnu nôtu)
- soľ, korenie
Okrem toho:
- ponorný mixér
Tekvicové semiačka opražíme na suchej panvici. Je to celkom vtipné, lebo začnú praskať a nafukovať sa. Keď začnú rozvoniavať, sporák vypneme. Počkáme, kým chvíľku vychladnú a potom ich nasekáme na menšie kúsky. My to robíme tak, že ich nasypeme do vrecka a trochu po nich pobúchame. V miske zmiešame všetky ingrediencie a rozmixujeme dohladka. K nátierke sa výborne hodia olivy alebo cherry rajčiny.
Odporúčame prečítať: Mrkvová nátierka so sezamom
Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/natierka-z-tekvicovych-semiacok/
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)