Osviežujúca kombinácia čerstvého kozieho syra a sladkokyslej papriky vám určite zachutí.
"Mám rada jednoduché jedlá. Čím rýchlejšie a jednoduchšie na prípravu, tým lepšie," povedala Marta Domachowska.
Tieto mini chlebíky z ražnej múky majú veľmi zdravý nádych.
Je to super vec, vždy ho mám v chladničke.
Táto nátierka sa dá použiť ako príloha k zeleninovým plackám, koftám, fašírkam, karbonátkam, falafelu, k pečenému mäsu a na chlieb.
Hummus je arabská špecialita, ktorej základom je sezamové maslo a cícer.
Bryndza, špenát a k tomu čerstvý celozrnný alebo špaldový chlebík. Výborné na raňajky i na večeru.
S čím skombinovať červenú repu? Je zdravým životabudičom nielen do „smú-tí“, ale výborne chutí s fetou a bazalkovým pestom.
“Každá diéta, ktorá nedovoľuje jesť chlieb, je diéta, ktorá na mňa nefunguje.” Ak sa riadite týmto heslom, je tento recept práve pre vás.
Táto nátierka nielen parádne chutí, ale očarí aj svojou zelenou farbou.
Tekvicový dip, alebo nátierka je vhodná na cesty, na raňajky i večere alebo ako dip k zelenine.
Máte chuť na niečo menej tradičné? Okrem papriky, uhorky, mrkvy či avokáda v nich nájdete aj slnečnicu, kešu oriešky a sezam.
Socca je z cícerovej múky a fantastické na nej je, že je vhodná aj pre celiatikov. Môže sa použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok, ale mi si z nej najrašej robíme placky zvané socca.
Hlávky slnečníc, otáčajúce sa za slnkom, inšpirovali nielen Vincenta van Gogha… Slnečnicové, ale aj iné semiačka nás priviedli k ďalšiemu mimoriadne chutnému a zdravému receptu.
Baklažán je jedna z mojich najobľúbenejších druhov zeleniny. V poslednej dobe ma prekvapilo, vyplývajúc z rozhovorov, že ľudia ju nevedia pripravovať, a tak uvádzam jednoduchý recept s použitím klasických surovín, ktoré sú u nás dostupné.
Mrkva so sezamom? Jedinečná kombinácia!
Chystáte sa na posedenie s priateľmi. Tejto pochúťke neodolajú!
Máte chuť si zachrumkať? Tieto zeleninové závitky sú na to ako stvorené a navyše výborne chutia.
Chutné, lahodné a hlavne zdravé! Veď posúďte sami!