Zeleninový boršč
Odľahčiť stravu a urobiť si bezmäsité dni pravidelne je určite dobrý nápad.
Suroviny na 2 porcie:
- 60 g mrkvy
- 60 g červenej repy (cvikly)
- 60 g zeleru
- 100 g hlávkovej kapusty bielej
- 60 g cibule
- 60 g petržlenu
- 50 g paradajkového pretlaku
- 10 ml repkového oleja, alebo iného kvalitného rastlinného oleja
- soľ, celé čierne a nové korenie, borievka, bobkový list
- čerstvá vňať kôpru, alebo petržlenu podľa chuti
Postup:
Cibuľu speníme na oleji, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, chvíľu restujeme, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, koreniny, nakrájanú kapustu a cviklu, prilejeme vodu, pridáme soľ a varíme asi 20 minút. Do hotového boršču nasekáme petržlenovú vňať alebo kôpor. Prípadne dochutíme lyžicou kyslej smotany, ktorou ozdobíme boršč na tanieri. Podávame s ražným chlebom.
Zdroj: akosiuvaritzdravie.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Fazuľa je ďalším zdrojom rastlinných bielkovín, je sýta a veľmi výživná. Obsah proteínov je od 21 – 24 %, čím je porovnateľný s potravinami živočíšneho pôvodu.
Zeleninová polievka so špaldovým kernotom
Zeleninový vývar obsahuje dôležité minerálne látky, nezaťažuje telo soľou, ktorú obsahuje vývar z mäsa.
Potrebujete rýchly recept, ktorý je nielen chutný, ale aj na niekoľko hodín zasýti a chutí aj malým deťom?